פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קאפקייק סילאן וקרם קפה

      מירב שיינר -דנצ'נקו במתכון לקאפקייקס מתובלים סילאן וממולאים בקרם קפה מפנק מעוטר חלבה ושוקולד

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קאפקייקס סילאן וקרם קפה (דרור עינב)
      קאפקייקס סילאן וקרם קפה (דרור עינב)

      מצרכים

      • כמות: לתבנית שקעים, 6 יחידות גבוהות
      • לבלילה:
      • 2 ביצים בינוניות
      • 30 גרם (1/2 1 כפות) סילאן
      • 70 גרם (1/3 כוס) סוכר חום
      • 50 מיל' (1/4 כוס) שמן צמחי
      • 100 גרם שוקולד מריר
      • 20 גרם חמאה מומסת
      • 150 מיל' יוגורט (בערך 3/4 גביע, תלוי במותג)
      • 120 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח
      • 1 כף אבקת קקאו
      • 1 כפית אבקת קפה נמס
      • 1/2 כפית אבקת אפיה
      • 1/4 כפית מלח
      • לקרם קפה:
      • 250 מיל' (1 חבילה) שמנת מתוקה להקצפה 38%
      • 50 גרם גבינת מסקרפונה 40%
      • 2 כפות אבקת קפה נמס
      • 2 כפות אבקת פודינג שוקולד
      • 2 כפות אבקת סוכר
      • לקישוט:
      • 50 גרם חלבה שוקו עם פולי קפה קלויים
      • 20 גרם תלתלי שוקולד מריר וחלב (רשות)

      אופן ההכנה

      • 1. מקציפים במהירות גבוהה בקערת מיקסר עם בלון הקצפה את הביצים, הסילאן והסוכר. כאשר התערובת הופכת בהירה ותפוחה מתחילים לזלף את השמן במתינות עד לקבלת בלילה אוורירית.
      • 2. בקערה קטנה ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל. מערבבים היטב ומצננים מעט. מוסיפים לקערת המיקסר עם הביצים ומקציפים יחד כדקה.
      • 3. כעת מוסיפים יוגורט בהדרגה תוך כדי המשך הקצפה.
      • 4. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים: קמח, אבקות ומלח ומוסיפים בשתי פעימות. מערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.
      • 5. משמנים את תבנית השקעים במעט ספרי שמן ויוצקים עד ל-3/4 מהגובה, לכל היותר.
      • 6. אופים 25 דקות בטמפ' של 175 מעלות, עד למבחן 'קיסם יבש'. מוציאים מן התנור ומצננים על רשת כ-30 דקות.
      • 7. בינתיים ניגשים להכנת הקרם: בקערת מיקסר נקייה מקציפים יחד את כל החומרים במהירות גבוהה 3-4 דקות עד לקבלת קרם יציב. מעבירים לשק זילוף ומצננים כ-30 דקות במקרר.
      • 8. הרכבת הקינוח: בעזרת כפית פריזיאן או מכשיר ליצירת ממולאים, יוצרים תעלה לאורך הקאפקייק, לא עד הסוף. מוציאים את התוכן ומזלפים פנימה מהקרם. מזלפים קרם מעל הקאפקייק ומקשטים בחלבה ותלתלי שוקולד.
      • 9. מכניסים למקרר לכ-30 דקות להתייצבות ולאחר מכן מגישים לצד משקה חם או צונן שאוהבים.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -