קאפקייק סילאן וקרם קפה
מירב שיינר -דנצ'נקו במתכון לקאפקייקס מתובלים סילאן וממולאים בקרם קפה מפנק מעוטר חלבה ושוקולד
קאפקייקס סילאן וקרם קפה (צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- כמות: לתבנית שקעים, 6 יחידות גבוהות
- לבלילה:
- 2 ביצים בינוניות
- 30 גרם (1/2 1 כפות) סילאן
- 70 גרם (1/3 כוס) סוכר חום
- 50 מיל' (1/4 כוס) שמן צמחי
- 100 גרם שוקולד מריר
- 20 גרם חמאה מומסת
- 150 מיל' יוגורט (בערך 3/4 גביע, תלוי במותג)
- 120 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח
- 1 כף אבקת קקאו
- 1 כפית אבקת קפה נמס
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- 1/4 כפית מלח
- לקרם קפה:
- 250 מיל' (1 חבילה) שמנת מתוקה להקצפה 38%
- 50 גרם גבינת מסקרפונה 40%
- 2 כפות אבקת קפה נמס
- 2 כפות אבקת פודינג שוקולד
- 2 כפות אבקת סוכר
- לקישוט:
- 50 גרם חלבה שוקו עם פולי קפה קלויים
- 20 גרם תלתלי שוקולד מריר וחלב (רשות)
- 1. מקציפים במהירות גבוהה בקערת מיקסר עם בלון הקצפה את הביצים, הסילאן והסוכר. כאשר התערובת הופכת בהירה ותפוחה מתחילים לזלף את השמן במתינות עד לקבלת בלילה אוורירית.
- 2. בקערה קטנה ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל. מערבבים היטב ומצננים מעט. מוסיפים לקערת המיקסר עם הביצים ומקציפים יחד כדקה.
- 3. כעת מוסיפים יוגורט בהדרגה תוך כדי המשך הקצפה.
- 4. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים: קמח, אבקות ומלח ומוסיפים בשתי פעימות. מערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.
- 5. משמנים את תבנית השקעים במעט ספרי שמן ויוצקים עד ל-3/4 מהגובה, לכל היותר.
- 6. אופים 25 דקות בטמפ' של 175 מעלות, עד למבחן 'קיסם יבש'. מוציאים מן התנור ומצננים על רשת כ-30 דקות.
- 7. בינתיים ניגשים להכנת הקרם: בקערת מיקסר נקייה מקציפים יחד את כל החומרים במהירות גבוהה 3-4 דקות עד לקבלת קרם יציב. מעבירים לשק זילוף ומצננים כ-30 דקות במקרר.
- 8. הרכבת הקינוח: בעזרת כפית פריזיאן או מכשיר ליצירת ממולאים, יוצרים תעלה לאורך הקאפקייק, לא עד הסוף. מוציאים את התוכן ומזלפים פנימה מהקרם. מזלפים קרם מעל הקאפקייק ומקשטים בחלבה ותלתלי שוקולד.
- 9. מכניסים למקרר לכ-30 דקות להתייצבות ולאחר מכן מגישים לצד משקה חם או צונן שאוהבים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה