וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה ריקוטה, בזיליקום וחזה אווז מעושן

מתכון של תמר כהן צדק ממסעדת קוצ'ינה תמר

מתכון מאת: תמר כהן-צדק, מערכת וואלה

מתכוני בזיליקום קוצ'ינה תמר. נמרוד סונדרס
מתכוני בזיליקום קוצ'ינה תמר

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 200 גרם ריקוטה
  • 50 גרם פרמזן
  • 3 ביצים
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם חזה אווז פרוס לרצועות דקות ברוחב 1/2 ס"מ
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום פרוסים לרצועות דקות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף קמח
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל
  • לצורך הכנת המאפים יש להצטייד בתבניות מאפינס חד פעמיות או בתבניות סיליקון.

אופן ההכנה

  • 1. על מחבת טפלון מחממים את כף שמן הזית, מטגנים את חזה האווז עד שהוא הופך לפריך, ומניחים אותו בצד.
  • 2. מערבלים במיקסר 3 ביצים וכף קמח, ומוסיפים את הפרמזן, הריקוטה והשמנת. מוסיפים את התבלינים, ולבסוף גם את הבזיליקום וחזה האווז. ממשיכים לערבב, עד שנוצרת עיסה אחידה במרקם משחתי.
  • 3. משמנים מעט את תבניות המאפינס, ויוצקים את הבלילה לכל תבנית. מניחים את תבניות המאפינס בתוך מגש עם שוליים, ממלאים מים במגש עד לאמצע גובהן של התבניות, ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, למשך כ-20 דקות, או עד שהמאפינס מתייצבים ומזהיבים.
  • 4. מוציאים את התבניות מהתנור, משחררים את המאפינס ומניחים על צלחת הגשה.אפשר לקשט בעלי בזיליקום ובזילוף של שמן זית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully