פסטה ריקוטה וסלק
סלק נוטה לצבוע כל מנה שבה הוא משתתף, אבל במקרה של הפסטה הזו, זה כלל מהווה בעיה. מאיה לביא מכינה פסטה עם סלק וגבינת ריקוטה, שנצבעת גם היא לכבוד החג.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1 חבילת פסטה קצרה כמו פנה או ריגטוני
- 100 גרם גבינת ריקוטה
- 2 סלקים
- 1 בצל סגול
- 1/2 כוס יין לבן
- 2 שיני שום פרוסות
- מלח, פלפל
- 1 גבעול טימין מופרד לעלים
- 8-10 עלי בזיליקום
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- 1. עוטפים את הסלק בנייר כסף ומוסיפים לו טימין. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות, למשך שעה, עד שהסלק מתרכך. מקלפים וחותכים לקוביות בגודל של 2 ס"מ.
- 2. פורסים את הבצל לפרוסות דקות, ומטגנים במחבת עם 2 כפות שמן זית. מוסיפים את השום וקוביות הסלק. ממליחים ומפלפלים.
- 3. מוסיפים את היין הלבן, הטימין והבזיליקום. מערבבים היטב.
- 4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, ומוסיפים למחבת עם הרוטב. מערבבים, ומוסיפים את הריקוטה לקראת סוף הבישול.