וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פסטה ברוטב פסטו

המחית הכי שימושית במטבח האיטלקי: לברוסקטות, לתיבול מרקים ודגים, וכמובן לפסטה. הטריות היא שם המשחק כאן. שימו לב לגיוונים.

מתכון מאת: מערכת וואלה

פסטה פסטו. נמרוד סונדרס
פסטה פסטו

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-500 גרם פסטה:
  • 2 כוסות עלי בזיליקום יפים ורעננים
  • 3-2 שיני שום מעוכות
  • 100 גרם פרמזן (או פקורינו או תערובת), מגוררת
  • 2 כפות צנוברים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • מעט קליפת לימון מגוררת (לא חובה)
  • 50 גרם חמאה או 1/3 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. במעבד מזון (או בעזרת עלי ומכתש) מרסקים את הבזיליקום עם שום, גבינה וצנוברים. מוסיפים שמן זית עד למרקם הרצוי ומתבלים במלח, פלפל וקליפת לימון.
  • 2. מבשלים פסטה במי מלח רותחים. מסננים, שומרים 1/3 כוס ממי הבישול ומחזירים אותם לסיר. מערבבים את החמאה (או השמנת) עם המים שבסיר ומוסיפים את הפסטה המבושלת. מוסיפים את הפסטו ומערבבים לציפוי אחיד, כך שהפסטה תיצבע בירוק.
  • גיוון - אפשר להכין פסטו מעשבי תיבול אחרים: פטרוזיליה, כוסברה, נענע, רוקט. וגם לערבב שני מינים, למשל כוסברה ונענע. - אפשר להחליף את הצנוברים באגוזי מלך, בפיסטוקים או בקשיו.
  • אפשר להכין פסטו גם על בסיס זיתים שחורים (לטפנאד, עם אנשובי), זיתים ירוקים או עגבניות מיובשות. - לרוטב פסטו מעודן: מדללים ברוטב שמנת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully