- . הכנת הרינגה: בשמן חצי עמוק מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה עד הזהבה ומוציאים לנייר סופג.
- 2. בסיר רחב (סוטאז') מחממים מעט שמן ומטגנים בו את הפלפלים הירוקים החצויים.
- 3. פורסים את הדג השלם לפרוסות ומכניסים לסיר עם הפלפלים. מטגנים את פרוסות הדג משני הצדדים ומוציאים (את הפלפלים משאירים).
- 4. מוסיפים את השום הכתוש ונותנים לו כחצי דקה להיטגן בשמן עם הפלפלים ואז מוסיפים את הפפריקה החריפה והמתוקה ורסק העגבניות ומערבבים.
- 5. יוצקים מעט מים (עד חצי כוס), מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- 6. מחזירים לסיר את פרוסות הדג, מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה ואת פרוסות הלימון ומערבבים.
- 7. שוברים פנימה את הביצים שלמות כמו בשקשוקה, מכסים ומבשלים על אש קטנה בערך 20-30 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.
- 8. בינתיים מכינים את העסידה (הבצק): מרתיחים את המים בסיר. לאחר הרתיחה, מוסיפים את המלח והשמן. מעבירים לאש קטנה ומוסיפים את הקמח פנימה בזרם דק תוך בחישה מתמדת. לאחר שנוצר גוש בצק בסיר, מעבירים בזהירות לקערה וממשיכים לעבד את הבצק עם הידיים בזהירות. זה חם מאוד.
- 9. מניחים לבצק לנוח כ-5 דקות. יוצרים מהבצק כדורים, מניחים בתוך צלחת עמוקה, יוצרים שקע בתוך הבצק ואז מוזגים פנימה הרינגה עם הרוטב, הביצה ותפוחי האדמה ביצים.