וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל עסידה ברינגה

אבי ביטון מפרגן למתכון של סטלה , בשלנית טריפוליטאית אמיתית, שמכינה עסידה ברינגה

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • כמות: עבור 3-4 מנות
  • מצרכים:
  • לרינגה:
  • שמן קנולה
  • 1 דג רינגה - דג מעושן, שניתן להשיג במעדניות (במידה ואין ניתן להשתמש בסרדינים או טונה)
  • 2-3 פלפלים קטנים ירוקים חריפים חצויים ונקיים מגרעינים
  • 3 תפוחי אדמה מקולפים ופרוסים
  • 1 ראש שום קלוף וכתוש
  • כף או יותר פפריקה חריפה
  • כף או יותר פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור
  • 3 כפות רסק
  • חצי לימון עם הקליפה פרוס לרבעים
  • 4 ביצים
  • מעט קימל טחון (רשות)
  • לעסידה:
  • 4 כוסות מיים
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות שמן
  • קמח לפי הצורך

אופן ההכנה

  • . הכנת הרינגה: בשמן חצי עמוק מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה עד הזהבה ומוציאים לנייר סופג.
  • 2. בסיר רחב (סוטאז') מחממים מעט שמן ומטגנים בו את הפלפלים הירוקים החצויים.
  • 3. פורסים את הדג השלם לפרוסות ומכניסים לסיר עם הפלפלים. מטגנים את פרוסות הדג משני הצדדים ומוציאים (את הפלפלים משאירים).
  • 4. מוסיפים את השום הכתוש ונותנים לו כחצי דקה להיטגן בשמן עם הפלפלים ואז מוסיפים את הפפריקה החריפה והמתוקה ורסק העגבניות ומערבבים.
  • 5. יוצקים מעט מים (עד חצי כוס), מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  • 6. מחזירים לסיר את פרוסות הדג, מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה ואת פרוסות הלימון ומערבבים.
  • 7. שוברים פנימה את הביצים שלמות כמו בשקשוקה, מכסים ומבשלים על אש קטנה בערך 20-30 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.
  • 8. בינתיים מכינים את העסידה (הבצק): מרתיחים את המים בסיר. לאחר הרתיחה, מוסיפים את המלח והשמן. מעבירים לאש קטנה ומוסיפים את הקמח פנימה בזרם דק תוך בחישה מתמדת. לאחר שנוצר גוש בצק בסיר, מעבירים בזהירות לקערה וממשיכים לעבד את הבצק עם הידיים בזהירות. זה חם מאוד.
  • 9. מניחים לבצק לנוח כ-5 דקות. יוצרים מהבצק כדורים, מניחים בתוך צלחת עמוקה, יוצרים שקע בתוך הבצק ואז מוזגים פנימה הרינגה עם הרוטב, הביצה ותפוחי האדמה ביצים.
  • מפרום טריפוליטאי ברוטב עגבניות

  • בסטיל

  • קציצות תפוחי אדמה ולוקוס

  • סלט אטריות רענן

  • סלמון ושעועית בתבנית אחת

  • קציצות מעקודה עם טונה

  • עוף ותפוחי אדמה בשקית אפייה

  • דג מרוקאי עם פול ירוק

  • ברמונדי שלם על תבשיל כרישה

  • פסטה סרדינים

  • פסטה עם קרעי דג

  • פתיתים א לה פוטנסקה

  • בודהה בול סלמון

  • סביצ'ה דג עם מנגו ותירס טרי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully