- 1.תבשיל העדשים: בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצלים הקצוצים עד הזהבה.
- 2. מוסיפים את השום, גרגרי הכמון ועלי הזעתר הטריים ומערבבים.
- 3. שופכים פנימה את העדשים הכתומות ומעליהן יוצקים את המים, בערך כפול מכמות העדשים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 10-15 דקות תוך כדי בחישה מידי פעם עד שהעדשים מתפרקות והופכות למעיין קרם גרגירי. מתבלים במלח, פלפל ומיץ מלימון שלם.
- 4.במקביל מכינים את הסלט: שורפים את הפלפלים על אש פתוחה (אש הגז), מקררים (רצוי בקערה מכוסה ניילון כדי להקל את הקילוף), מקלפים, חוצים ומרוקנים מגרעינים.
- 5. מפרידים את הפטרוזיליה לעלים ושמים בקערה, חותכים את הרוקט גס, מגלענים את זיתי הקלמטה, מוסיפים את הפלפלים הקלויים, הבצל הירוק והבצל הלבן, מתבלים במלח, פלפל, מיץ מחצי לימון ושמן זית ומערבבים עם הידיים בעדינות.
- 6.ההגשה: מניחים בצלחות מתבשיל העדשים ולידו את הסלט הטרי ומגישים.