מתכונים חמים

תבשיל עדשים וסלט

השף ענר הרקוב ממסעדת מונאר מכין תבשיל עדשים כתומות ואורגנו שמגישים לצד סלט טרי עם עשבי תיבול טריים, פלפלים קטנים קלויים על האש וזיתי קלמטה

מתכון מאת: ענר הרקוב, מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(בבושקה הפקות

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: 3 אנשים
  • לתבשיל עדשים כתומות:
  • 200 גרם עדשים כתומות
  • שמן זית
  • 2 בצלים לבנים קצוצים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף זרעי כמון שלמים
  • 800 מ"ל מים
  • 4 ענפים של זעתר מופרדים לעלים
  • מלח ופלפל
  • מיץ מלימון
  • לסלט פלפלים קלויים:
  • 6 יחידות פלפל סוויט בייט או שושקה
  • מעט עלי נענע
  • צרור קטן פטרוזיליה
  • צרור עלי רוקט
  • 2 כפות זיתי קלמטה
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • בצל לבן קטן פרוס דק

אופן ההכנה

  • 1.תבשיל העדשים: בסיר עם שמן זית מטגנים את הבצלים הקצוצים עד הזהבה.
  • 2. מוסיפים את השום, גרגרי הכמון ועלי הזעתר הטריים ומערבבים.
  • 3. שופכים פנימה את העדשים הכתומות ומעליהן יוצקים את המים, בערך כפול מכמות העדשים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 10-15 דקות תוך כדי בחישה מידי פעם עד שהעדשים מתפרקות והופכות למעיין קרם גרגירי. מתבלים במלח, פלפל ומיץ מלימון שלם.
  • 4.במקביל מכינים את הסלט: שורפים את הפלפלים על אש פתוחה (אש הגז), מקררים (רצוי בקערה מכוסה ניילון כדי להקל את הקילוף), מקלפים, חוצים ומרוקנים מגרעינים.
  • 5. מפרידים את הפטרוזיליה לעלים ושמים בקערה, חותכים את הרוקט גס, מגלענים את זיתי הקלמטה, מוסיפים את הפלפלים הקלויים, הבצל הירוק והבצל הלבן, מתבלים במלח, פלפל, מיץ מחצי לימון ושמן זית ומערבבים עם הידיים בעדינות.
  • 6.ההגשה: מניחים בצלחות מתבשיל העדשים ולידו את הסלט הטרי ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully