- 1. בסיר רחב וגדול ממיסים את החמאה עם הגולדן סירופ מבלי שיגיע למצב רתיחה- רק עד המסה. מסירים מהאש.
- 2. מוסיפים את אבקת הקקאו, השוקולד ותמצית הווניל ומערבבים יחד עד לקבלת קרם שוקולד מבריק.
- 3. מוסיפים פנימה את הפיסטוקים, התאנים המיובשות והביסקוויטים המרוסקים ומערבבים עד שכל התערובת מתכסה בקרם השוקולד.
- 4. מרפדים את התבנית בנייר אפיה, גם את השוליים (ניתן לגזור בהתאמה או לשים שקף) ומעבירים אליה את המסה. מוודאים שהמסה הגיעה גם לפינות ודוחסים מעט.
- 5. מקררים, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-2 שעות לפחות להתייצבות.
- 6. מחלצים את העוגה ומניחים על רשת של תנור אפיה עבור הציפוי (מומלץ להניח מתחת נייר אפיה שיקלוט אליו את הטפטופים).
- 7. ממיסים את השוקולד המריר ואת השוקולד הלבן- כל אחד בנפרד.
- 8. מצפים את העוגה שעל גבי הרשת בשוקולד המריר, לפני שהוא מתקשה מעטרים בחטיפי השוקולד. טובלים מזלג בשוקולד הלבן ומטפטפים מעל בצורת פסים.