וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שוקולד וביסקוויטים

השפית המלכותית קרוליין רוב חושפת את מתכון הילדות של צמד הנסיכים וויליאם והארי והוא כולל הרבה ביסקוויטים, שוקולד וחמאה

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוגת שוקולד וביסקוויטים של  השפית המלכותית קרוליין רוב מתוך הדיילי מייל. צילום מסך
עוגת שוקולד וביסקוויטים של השפית המלכותית קרוליין רוב מתוך הדיילי מייל

מצרכים למתכון

  • כמות: 16-20 אנשים
  • לתבנית בקוטר 24 ס"מ או 16X11 ס"מ בעומק 7 ס"מ
  • 340 גרם חמאה
  • 160 גרם (1/2 כוס) גולדן סירופ (או סירופ תירס מייפל לא טבעי)
  • 50 גרם (5 כפות) קקאו
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 60 גרם פיסטוקים (ללא הקליפה)
  • 100 גרם תאנים מיובשות קצוצות
  • 450 גרם ביסקוויטים מרוסקים גס
  • לקישוט:
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם שוקולד לבן
  • עיטורי שוקולד או חטיפי שוקולד כמו קליק

אופן ההכנה

  • 1. בסיר רחב וגדול ממיסים את החמאה עם הגולדן סירופ מבלי שיגיע למצב רתיחה- רק עד המסה. מסירים מהאש.
  • 2. מוסיפים את אבקת הקקאו, השוקולד ותמצית הווניל ומערבבים יחד עד לקבלת קרם שוקולד מבריק.
  • 3. מוסיפים פנימה את הפיסטוקים, התאנים המיובשות והביסקוויטים המרוסקים ומערבבים עד שכל התערובת מתכסה בקרם השוקולד.
  • 4. מרפדים את התבנית בנייר אפיה, גם את השוליים (ניתן לגזור בהתאמה או לשים שקף) ומעבירים אליה את המסה. מוודאים שהמסה הגיעה גם לפינות ודוחסים מעט.
  • 5. מקררים, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-2 שעות לפחות להתייצבות.
  • 6. מחלצים את העוגה ומניחים על רשת של תנור אפיה עבור הציפוי (מומלץ להניח מתחת נייר אפיה שיקלוט אליו את הטפטופים).
  • 7. ממיסים את השוקולד המריר ואת השוקולד הלבן- כל אחד בנפרד.
  • 8. מצפים את העוגה שעל גבי הרשת בשוקולד המריר, לפני שהוא מתקשה מעטרים בחטיפי השוקולד. טובלים מזלג בשוקולד הלבן ומטפטפים מעל בצורת פסים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully