עוגת שוקולד וביסקוויטים
השפית המלכותית קרוליין רוב חושפת את מתכון הילדות של צמד הנסיכים וויליאם והארי והוא כולל הרבה ביסקוויטים, שוקולד וחמאה
עוגת שוקולד וביסקוויטים של השפית המלכותית קרוליין רוב מתוך הדיילי מייל (צילום: צילום מסך)
מחשבון המרות
- כמות: 16-20 אנשים
- לתבנית בקוטר 24 ס"מ או 16X11 ס"מ בעומק 7 ס"מ
- 340 גרם חמאה
- 160 גרם (1/2 כוס) גולדן סירופ (או סירופ תירס מייפל לא טבעי)
- 50 גרם (5 כפות) קקאו
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 60 גרם פיסטוקים (ללא הקליפה)
- 100 גרם תאנים מיובשות קצוצות
- 450 גרם ביסקוויטים מרוסקים גס
- לקישוט:
- 300 גרם שוקולד מריר
- 50 גרם שוקולד לבן
- עיטורי שוקולד או חטיפי שוקולד כמו קליק
- 1. בסיר רחב וגדול ממיסים את החמאה עם הגולדן סירופ מבלי שיגיע למצב רתיחה- רק עד המסה. מסירים מהאש.
- 2. מוסיפים את אבקת הקקאו, השוקולד ותמצית הווניל ומערבבים יחד עד לקבלת קרם שוקולד מבריק.
- 3. מוסיפים פנימה את הפיסטוקים, התאנים המיובשות והביסקוויטים המרוסקים ומערבבים עד שכל התערובת מתכסה בקרם השוקולד.
- 4. מרפדים את התבנית בנייר אפיה, גם את השוליים (ניתן לגזור בהתאמה או לשים שקף) ומעבירים אליה את המסה. מוודאים שהמסה הגיעה גם לפינות ודוחסים מעט.
- 5. מקררים, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-2 שעות לפחות להתייצבות.
- 6. מחלצים את העוגה ומניחים על רשת של תנור אפיה עבור הציפוי (מומלץ להניח מתחת נייר אפיה שיקלוט אליו את הטפטופים).
- 7. ממיסים את השוקולד המריר ואת השוקולד הלבן- כל אחד בנפרד.
- 8. מצפים את העוגה שעל גבי הרשת בשוקולד המריר, לפני שהוא מתקשה מעטרים בחטיפי השוקולד. טובלים מזלג בשוקולד הלבן ומטפטפים מעל בצורת פסים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה