- 1. הבצק: בקערת מיקסר מערבבים ידנית את הקמח, הסוכר והשמרים הטריים (מפוררים אותם לפירורים). מניחים מעליהם את החלב, הביצה וחצי מכמות החמאה.
-
- 2. בעזרת וו לישה לשים את הבצק בקערת המיקסר במהירות איטית-בינונית. לאחר מספר דקות כשהוא מתאחד מוסיפים את שאר החמאה ואת המלח. לשים את כל הבצק מספר דקות נוספות, עד שהוא חלק ונעים למגע. מניחים בקערה מעט משומנת, מכסים בניילון/מגבת ונותנים לו לתפוח 4-8 שעות במקרר.
-
- 3. הקראמבל: מכניסים למעבד מזון את הפתי-בר, החמאה והסוכר. מפעילים עד אשר נוצר בצק חלק ואחיד, מעט רך ומשחתי במרקם. מניחים אותו בין שני דפי אפייה ומרדדים בעזרת מארוך לעובי של 2-3 מ"ל. שמים בהקפאה את הבצק המרודד בין שני הניירות.
-
- 4. מוציאים את הבצק מהמקרר. מחלקים אותו ל-14 סופגניות במשקל 40 גר' כל אחת ומכדררים כל אחת לכדור. מניחים באופן מרווח על-גבי תבנית מרופדת נייר אפיה. מכסים מלמעלה ונותנים להן לתפוח בערך כשעה בחוץ, כמעט עד להכפלת נפחן.
-
- 5. הרכבה ואפייה: מברישים כל סופגנייה בשמן ומחממים תנור ל-190 מעלות. מוציאים את בצק הקראמבל, מורידים את נייר האפייה העליון וקורצים בעזרת קורץ עוגיות או כוס עיגול מעט גדול יותר בקוטרו מקוטר הסופגנייה. מניחים עיגול מעל כל סופגנייה ואופים בתנור כ-10 דקות.
-
- 6. בינתיים מכינים את הגנאש: בקערת מיקסר מניחים את ממרח השוקולד והשמנת המתוקה. מקציפים עד לקבל קרם יציב ויפה, ממלאים שק זילוף ושומרים במקרר.
-
- 7. מוציאים את הסופגניות מתנור ומחוררים אותן במרכזן בעזרת צנתר. נותנים להן להתקרר מספר דקות ומזלפים פנימה את הגנאש.