וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בריוש שוקולד השחר

הקונדיטור דוד לאור במתכון לבריוש במילוי שוקולד השחר עם קראמבל פתי בר

מתכון מאת: מערכת וואלה

סופגניית בריוש במילוי שוקולד השחר עם קראמבל פתי בר. דרור עינב
סופגניית בריוש במילוי שוקולד השחר עם קראמבל פתי בר

מצרכים למתכון

  • עבור 14 סופגניות
  • לסופגניות:
  • 24 גר' שמרים טריים (1/2 קוביה או 1/2 שקית)
  • 72 גר' סוכר (1/3 כוס)
  • 100 מ"ל חלב (1/2 כוס פחות כף)
  • 300 גר' קמח (2 כוסות + 2 כפות)
  • 1 ביצה
  • חצי כפית מלח
  • 65 גר' חמאה רכה (במרקם משחתי, פשוט להשאיר מס' שעות בחוץ מראש)
  • שמן קנולה, להברשת הסופגניות
  • לקראמבל :
  • 100 גר' פתי-בר
  • 100 גר' סוכר חום (1/2 כוס)
  • 140 גר' חמאה רכה
  • לגנאש:
  • 200 גר' שוקולד השחר
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. הבצק: בקערת מיקסר מערבבים ידנית את הקמח, הסוכר והשמרים הטריים (מפוררים אותם לפירורים). מניחים מעליהם את החלב, הביצה וחצי מכמות החמאה.
  • 2. בעזרת וו לישה לשים את הבצק בקערת המיקסר במהירות איטית-בינונית. לאחר מספר דקות כשהוא מתאחד מוסיפים את שאר החמאה ואת המלח. לשים את כל הבצק מספר דקות נוספות, עד שהוא חלק ונעים למגע. מניחים בקערה מעט משומנת, מכסים בניילון/מגבת ונותנים לו לתפוח 4-8 שעות במקרר.
  • 3. הקראמבל: מכניסים למעבד מזון את הפתי-בר, החמאה והסוכר. מפעילים עד אשר נוצר בצק חלק ואחיד, מעט רך ומשחתי במרקם. מניחים אותו בין שני דפי אפייה ומרדדים בעזרת מארוך לעובי של 2-3 מ"ל. שמים בהקפאה את הבצק המרודד בין שני הניירות.
  • 4. מוציאים את הבצק מהמקרר. מחלקים אותו ל-14 סופגניות במשקל 40 גר' כל אחת ומכדררים כל אחת לכדור. מניחים באופן מרווח על-גבי תבנית מרופדת נייר אפיה. מכסים מלמעלה ונותנים להן לתפוח בערך כשעה בחוץ, כמעט עד להכפלת נפחן.
  • 5. הרכבה ואפייה: מברישים כל סופגנייה בשמן ומחממים תנור ל-190 מעלות. מוציאים את בצק הקראמבל, מורידים את נייר האפייה העליון וקורצים בעזרת קורץ עוגיות או כוס עיגול מעט גדול יותר בקוטרו מקוטר הסופגנייה. מניחים עיגול מעל כל סופגנייה ואופים בתנור כ-10 דקות.
  • 6. בינתיים מכינים את הגנאש: בקערת מיקסר מניחים את ממרח השוקולד והשמנת המתוקה. מקציפים עד לקבל קרם יציב ויפה, ממלאים שק זילוף ושומרים במקרר.
  • 7. מוציאים את הסופגניות מתנור ומחוררים אותן במרכזן בעזרת צנתר. נותנים להן להתקרר מספר דקות ומזלפים פנימה את הגנאש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully