ביצת עין וצ'וריסו
השף שחף שבתאי ממסעדת ניטן תאי מבשל לנו בוקר אנגלי- הודי: ביצת עין וצ'וריסו על תבשיל עדשים שחורות וגראם מסאלה
ארוחת בוקר אנגלית עם עדשים, אפונה וואסבי וצ'וריסו (צילום: יח"צ, תמוז רחמן)
מחשבון המרות
- כמות: 4 סועדים
- מצרכים:
- 4 תפוח אדמה בינוניים עטופים בנייר כסף
- לתבשיל עדשים הודי:
- 100 גרם עדשים לאחר השרייה של 8 שעות
- 1 כפית גראם מסאלה
- 2 כפות שמנת
- 1/2 כוס ציר בקר או מי בישול העדשים
- קורט מלח
- קורט פלפל לבן
- לאפונה ירוקה:
- 200 גרם אפונה קפואה
- עלי נענע טריים
- 1 כפית ווסאבי
- 2 כפות שמן שומשום
- 2 כפות רוטב דגים
- 4 נקניקיות צ'וריסו או מרגז בקר
- 4 ביצים
- שמן, לטיגון
- 1. מכניסים את תפוחי האדמה העטופים בנייר כסף לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-40 דקות או עד ריכוך.
- 2.הכנת תבשיל העדשים: בסיר עם מים ומעט מלח מבשלים את העדשים המושרות 10 דקות. מוסיפים את הגראם מסאלה, השמנת, הציר, המלח והפלפל ומערבבים.
- 3.האפונה הירוקה: מבשלים במחבת את האפונה עם עלי הנענע, הוואסבי, רוטב הדגים ושמן השומשום. מאחר והאפונה מוציאה נוזלים, אין צורך בהוספה של נוזלים נוספים.
- 4. מטגנים במחבת עם מעט שמן את הנקניקיות ומכינים 4 ביצי עין.
- 5.הרכבת המנה: מניחים על צלחת את העדשים השחורות החמות, ומעליהם ביצת עין. בצד את האפונה ואת תפוח האדמה האפוי וחם.
- **מי שמעוניין באקסטרה חריפות, יכול לפזר מעל מעט אבקת וואסבי.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה