מתכונים חמים

ביצת עין וצ'וריסו

השף שחף שבתאי ממסעדת ניטן תאי מבשל לנו בוקר אנגלי- הודי: ביצת עין וצ'וריסו על תבשיל עדשים שחורות וגראם מסאלה

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

ארוחת בוקר אנגלית עם עדשים, אפונה וואסבי וצ'וריסו

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: 4 סועדים
  • מצרכים:
  • 4 תפוח אדמה בינוניים עטופים בנייר כסף
  • לתבשיל עדשים הודי:
  • 100 גרם עדשים לאחר השרייה של 8 שעות
  • 1 כפית גראם מסאלה
  • 2 כפות שמנת
  • 1/2 כוס ציר בקר או מי בישול העדשים
  • קורט מלח
  • קורט פלפל לבן
  • לאפונה ירוקה:
  • 200 גרם אפונה קפואה
  • עלי נענע טריים
  • 1 כפית ווסאבי
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות רוטב דגים
  • 4 נקניקיות צ'וריסו או מרגז בקר
  • 4 ביצים
  • שמן, לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את תפוחי האדמה העטופים בנייר כסף לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-40 דקות או עד ריכוך.
  • 2.הכנת תבשיל העדשים: בסיר עם מים ומעט מלח מבשלים את העדשים המושרות 10 דקות. מוסיפים את הגראם מסאלה, השמנת, הציר, המלח והפלפל ומערבבים.
  • 3.האפונה הירוקה: מבשלים במחבת את האפונה עם עלי הנענע, הוואסבי, רוטב הדגים ושמן השומשום. מאחר והאפונה מוציאה נוזלים, אין צורך בהוספה של נוזלים נוספים.
  • 4. מטגנים במחבת עם מעט שמן את הנקניקיות ומכינים 4 ביצי עין.
  • 5.הרכבת המנה: מניחים על צלחת את העדשים השחורות החמות, ומעליהם ביצת עין. בצד את האפונה ואת תפוח האדמה האפוי וחם.
  • **מי שמעוניין באקסטרה חריפות, יכול לפזר מעל מעט אבקת וואסבי.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully