ביצת עין וצ'וריסו

השף שחף שבתאי ממסעדת ניטן תאי מבשל לנו בוקר אנגלי- הודי: ביצת עין וצ'וריסו על תבשיל עדשים שחורות וגראם מסאלה

מתכון מאת: מערכת וואלה!
ארוחת בוקר אנגלית עם עדשים, אפונה וואסבי וצ'וריסו. תמוז רחמן,
ארוחת בוקר אנגלית עם עדשים, אפונה וואסבי וצ'וריסו(צילום: תמוז רחמן)

מצרכים

  • כמות: 4 סועדים
  • מצרכים:
  • 4 תפוח אדמה בינוניים עטופים בנייר כסף
  • לתבשיל עדשים הודי:
  • 100 גרם עדשים לאחר השרייה של 8 שעות
  • 1 כפית גראם מסאלה
  • 2 כפות שמנת
  • 1/2 כוס ציר בקר או מי בישול העדשים
  • קורט מלח
  • קורט פלפל לבן
  • לאפונה ירוקה:
  • 200 גרם אפונה קפואה
  • עלי נענע טריים
  • 1 כפית ווסאבי
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות רוטב דגים
  • 4 נקניקיות צ'וריסו או מרגז בקר
  • 4 ביצים
  • שמן, לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את תפוחי האדמה העטופים בנייר כסף לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-40 דקות או עד ריכוך.
  • 2.הכנת תבשיל העדשים: בסיר עם מים ומעט מלח מבשלים את העדשים המושרות 10 דקות. מוסיפים את הגראם מסאלה, השמנת, הציר, המלח והפלפל ומערבבים.
  • 3.האפונה הירוקה: מבשלים במחבת את האפונה עם עלי הנענע, הוואסבי, רוטב הדגים ושמן השומשום. מאחר והאפונה מוציאה נוזלים, אין צורך בהוספה של נוזלים נוספים.
  • 4. מטגנים במחבת עם מעט שמן את הנקניקיות ומכינים 4 ביצי עין.
  • 5.הרכבת המנה: מניחים על צלחת את העדשים השחורות החמות, ומעליהם ביצת עין. בצד את האפונה ואת תפוח האדמה האפוי וחם.
  • **מי שמעוניין באקסטרה חריפות, יכול לפזר מעל מעט אבקת וואסבי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully