שקשוקה ירקות צלויים ומנגולד
הדרך הכי ישראלית לפתוח את הבוקר: שקשוקה ללא מאמץ עם תוספת של עלי מנגולד טריים שמוסיפים עוד שכבת טעם. אין בעיה להשתמש בעלי תרד טריים במקום. אם רוצים, אפשר להכין את השקשוקה רק עם החלמונים
מצרכים
- ל-2 מנות:
- 1 חבילה סלט משוויה מוכן
- עלים מ-3 גבעולי מנגולד (או תרד), קצוצים גס
- 4 ביצים
- מלח ופלפל שחור גרוס
- לחם, להגשה
אופן ההכנה
- 1. במחבת בגודל בינוני שמים את הסלט המוכן ומביאים לרתיחה.
- 2. מוסיפים את עלי המנגולד, מבשלים 2-3 דקות עד שהעלים מתרככים ואז שוברים פנימה את הביצים.
- 3.מכסים את המחבת ומבשלים מעל להבה נמוכה כ- 10 דקות או עד שהביצים התבשלו אך לא לחלוטין.
- 4. מגישים יחד עם לחם.