מתכונים חמים

נקניקיות צ'וריסו, מרגז וירקות חרוכים

מתכון מאת: יואב בלימן, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

נקניקיות צ'וריסו, מרגז וירקות חרוכים על פירה אדום

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 סועדים:
  • חצי קילו נקניקיות צ'וריסו חריפות, פרוסות בעובי 2 ס"מ
  • חצי קילו נקניקיות מרגז חריפות, פרוסות בעובי 2 ס"מ
  • 3 עגבניות, פרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 3 בצלים לבנים, פרוסים בעובי 1 ס"מ
  • 50 גרם פלפל צ'יפוטלה קצוץ
  • צרור כוסברה
  • 3 כפות סילאן
  • 2 כפות רוטב סויה
  • לפירה:
  • 2 ק"ג תפו"א קלופים ושלמים
  • 2 פלפלים אדומים, נקיים מגרעינים
  • 1 כוס חלב מורתח
  • 150 גרם חמאה
  • לקישוט:
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הרוטב: מחממים מחבת פסים כבדה. צולים היטב את העגבניות הפרוסות משני הצדדים ומניחים בצד. צולים את הבצלים באותו האופן. שליש מכמות העגבניות והבצלים מכניסים לבלנדר (את השאר שומרים להמשך המתכון) ומוסיפים להם את שאר מרכיבי הרוטב: פלפל צ'יפוטלה, רוטב סויה, סילאן וכוסברה. טוחנים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
  • 2. מכינים את הפירה: מבשלים במים עם מעט מלח את תפוחי האדמה עד לריכוך.
  • 3. מעבירים לבלנדר שליש נוסף מכמות העגבניות והבצל, את הפלפלים האדומים, החלב החם, חמאה, מלח ופלפל.
  • 4. באמצעות מזלג, מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים להם לאט לאט את תערובת הפלפלים שהכנו, עד לקבלת פירה אדום וחלק.
  • 5. מכינים את הנקניקיות: מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את כל הנקניקיות ומטגנים עד להשחמה קלה. מוסיפים את השליש האחרון של תערובת העגבניות והבצל וממשיכים לטגן שתי דקות נוספות. מוסיפים את רוטב הפלפלים המעושן שהכנו ומעט פטרוזיליה קצוצה. מגישים מיד, מעל תלולית פירה חם.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully