- 1. מכינים את הרוטב: מחממים מחבת פסים כבדה. צולים היטב את העגבניות הפרוסות משני הצדדים ומניחים בצד. צולים את הבצלים באותו האופן. שליש מכמות העגבניות והבצלים מכניסים לבלנדר (את השאר שומרים להמשך המתכון) ומוסיפים להם את שאר מרכיבי הרוטב: פלפל צ'יפוטלה, רוטב סויה, סילאן וכוסברה. טוחנים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
-
- 2. מכינים את הפירה: מבשלים במים עם מעט מלח את תפוחי האדמה עד לריכוך.
-
- 3. מעבירים לבלנדר שליש נוסף מכמות העגבניות והבצל, את הפלפלים האדומים, החלב החם, חמאה, מלח ופלפל.
-
- 4. באמצעות מזלג, מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים להם לאט לאט את תערובת הפלפלים שהכנו, עד לקבלת פירה אדום וחלק.
-
- 5. מכינים את הנקניקיות: מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את כל הנקניקיות ומטגנים עד להשחמה קלה. מוסיפים את השליש האחרון של תערובת העגבניות והבצל וממשיכים לטגן שתי דקות נוספות. מוסיפים את רוטב הפלפלים המעושן שהכנו ומעט פטרוזיליה קצוצה. מגישים מיד, מעל תלולית פירה חם.