פאד סי יו

אבי ביטון קפץ לביקור במסעדת צ'אנג בה בחיפה וחילץ עבורנו מהשף עידן ליפשיץ מתכון לפאד סי יו - אטריות רחבות מוקפצות עם ברוקולי, בשר בקר וביצה

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • שמן קנולה
  • 400 גרם אטריות אורז רחבות (שבבי אורז), מושרות 4 שעות במים מהברז
  • 300 גרם שייטל פרוס דק וחתוך לרצועות
  • 2 ביצים
  • 200 מ"ל מים או ציר ירקות
  • 1/2 כוס בצל ירוק חתוך גס
  • ברוקולי קטן מפורק לפרחים
  • 2 ראשי באק צ'וי חתוך גס
  • 2 כפיות ג'ינג'ר חתוך לג'וליאנים (רצועות דקות)
  • 2 כפיות שום קצוץ
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום
  • לרוטב:
  • 6 כפות רוטב סויה בטעם פטריות (המקבילה הכשרה להוי סטיר סוס)
  • 6 כפות סויה בהירה
  • 2 כפות סוכר
  • 4 כפות סאקה
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • 1/3 כוס מים
  • 2 כפות סויה שחורה
  • להגשה:
  • רבע לימון
  • בוטנים קצוצים

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב. ניתן להיעזר בבלנדר מוט.
  • 2. בווק גדול עם מעט שמן צורבים את רצועות השייטל ומוציאים.
  • 3. מוסיפים לווק החם עוד שמן ,שוברים פנימה את הביצים, טורפים ומוסיפים מצקת מים או ציר ירקות (200 מ"ל).
  • 4. ומוסיפים פנימה את האטריות ומבשלים תוך ערבוב עד שהנוזל מצטמצם בחצי.
  • 5. יוצקים את הרוטב, שהכנו ומצמצמים את הרוטב כדקה תוך ערבוב עדין.
  • 6. מוסיפים לסיר את הירקות והבשר ומקפיצים מספר פעמים עד שכמט ולא נשאר רוטב.
  • 7. מגישים עם לימון ובוטנים.
  • ספרינג רול במילוי דג ועשבים

  • פאד תאי סלמון

  • קציצות עם אפונה וסלרי

  • סלקים ממולאים בשר מפורק

  • תבשיל שפונדרה (אסאדו) וקולרבי

  • קבב לבנוני עם במיה

  • תבשיל בשר טריפוליטאי

  • תבשיל צוואר עגל עם חצילים וחומוס

  • סינטה עם דלעת ודבש

  • פויקה בשר בקר ביין

  • אורז מוקפץ

  • פלפלים קלויים ממולאים

  • גולאש ארטישוק ירושלמי

  • המבורגר בלחמניה וחמוצים מהירים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully