פאד סי יו
אבי ביטון קפץ לביקור במסעדת צ'אנג בה בחיפה וחילץ עבורנו מהשף עידן ליפשיץ מתכון לפאד סי יו - אטריות רחבות מוקפצות עם ברוקולי, בשר בקר וביצה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- שמן קנולה
- 400 גרם אטריות אורז רחבות (שבבי אורז), מושרות 4 שעות במים מהברז
- 300 גרם שייטל פרוס דק וחתוך לרצועות
- 2 ביצים
- 200 מ"ל מים או ציר ירקות
- 1/2 כוס בצל ירוק חתוך גס
- ברוקולי קטן מפורק לפרחים
- 2 ראשי באק צ'וי חתוך גס
- 2 כפיות ג'ינג'ר חתוך לג'וליאנים (רצועות דקות)
- 2 כפיות שום קצוץ
- 1/2 כוס עלי בזיליקום
- לרוטב:
- 6 כפות רוטב סויה בטעם פטריות (המקבילה הכשרה להוי סטיר סוס)
- 6 כפות סויה בהירה
- 2 כפות סוכר
- 4 כפות סאקה
- 2 כפיות שמן שומשום
- 1/3 כוס מים
- 2 כפות סויה שחורה
- להגשה:
- רבע לימון
- בוטנים קצוצים
אופן ההכנה
- 1. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב. ניתן להיעזר בבלנדר מוט.
- 2. בווק גדול עם מעט שמן צורבים את רצועות השייטל ומוציאים.
- 3. מוסיפים לווק החם עוד שמן ,שוברים פנימה את הביצים, טורפים ומוסיפים מצקת מים או ציר ירקות (200 מ"ל).
- 4. ומוסיפים פנימה את האטריות ומבשלים תוך ערבוב עד שהנוזל מצטמצם בחצי.
- 5. יוצקים את הרוטב, שהכנו ומצמצמים את הרוטב כדקה תוך ערבוב עדין.
- 6. מוסיפים לסיר את הירקות והבשר ומקפיצים מספר פעמים עד שכמט ולא נשאר רוטב.
- 7. מגישים עם לימון ובוטנים.