- 1. תבשיל העדשים: במחבת רחבה שמים כמות נדיבה של שמן זית על חום בינוני, מוסיפים פנימה את הגזר, הסלרי והבצל, מוסיפים מלח, פלפל ואת הטימין. נותנים לירקות להתבשל מספר דקות.
-
- 2. את העדשים המבושלות מעבירים למחבת ירקות השורש ומוסיפים את השום. כעבור כ-5 דקות מוסיפים את ציר הירקות (או רבע כוס מים). מוסיפים את האורגנו והבצל הירוק ומקפיצים הכל ביחד.
-
- 3. מכינים את הדלעת: חורצים פסי שתי וערב על גבי הדלעת. מזלפים שמן זית בנדיבות, פלפל שחור, מלח גס ואת הסוכר החום (על מנת שהדלעת תתקרמל).
-
- 4. מכניסים את הדלעת לצלייה בתנור בחום של 200 מעלות לכ-25 דקות (עד ריכוך).
-
- 5. הגשה: מסדרים את תבשיל העדשים בצלחת, מניחים על גביה את הדלעת. מערבבים היטב את השמנת החמוצה ומניחים כף נדיבה על גבי הדלעת (אפשר להמיר בטחינה) מזלפים מלמעלה את הסילאן ושמן זית ומגישים.