וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת גורקה רוסית

רגע לפני שנפרדים סופית מעונת הדובדבנים מירב שיינר מוסיפה את הפרי בתוך עוגת פירמידה ענקית, עם שמנת, שוקולד ומרנג

מתכון מאת: מירב שיינר, מערכת וואלה

עוגת גורקה רוסית עם דובדבנים ושמנת. אלון מסיקה, מערכת וואלה! NEWS
עוגת גורקה רוסית עם דובדבנים ושמנת/אלון מסיקה

מצרכים למתכון

  • כמות: ל-10 רולדות קטנות שנערמות לעוגה
  • לבצק:
  • 360 גרם (1/2 2 כוסות) קמח
  • 170 גרם חמאה
  • 100 גרם (כוס פחות כף) אבקת סוכר
  • 5 גרם (1 כפית גדושה) אבקת אפייה
  • 150 גרם שמנת חמוצה
  • 100 דובדבנים טריים מגולענים
  • ביצה, להברשה
  • לקרם:
  • 100 גרם גבינת שמנת (ללא מלח)
  • 100 גרם שמנת חמוצה
  • 200 גרם (חבילה) שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 כף אבקת פודינג וניל (לא חובה!)
  • לקישוט:
  • שבבי שוקולד חלב או מריר
  • או מרנג מרוסק לפתיתים דקים

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הבצק: מעבדים במעבד מזון עם להב משונן את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק חלק ודביק מעט. מצננים 30 דקות במקרר.
  • 2. מחלקים את הבצק הקר ל-10 יחידות שוות (מומלץ להשתמש במשקל).
  • 3. מילוי הרולדות: מרדדים כל יחידה למלבן בגודל 10X23 ס"מ ומניחים באמצע בשורה 9-10 דובדבנים. מקפלים את החלק התחתון ומגלגלים לרולדה תוך בהידוק. סוגרים היטב בצדדים ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה על צד התפר.
  • 4. מברישים את פני הרולדות בביצה ודוקרים אותן בחלקן העליות במרווחים של 2-3 ס"מ כדי לאפשר תפיחה נשלטת בחום התנור.
  • 5. אופים 20 דקות בחום של 170 מעלות. מוציאים מן התנור ומצננים בתבנית 15 דקות. לאחר מכן מעבירים על גבי רשת צינון ומצננים שעה לפחות.
  • 6. הכנת הקרם: מקציפים את כל חומרי הקרם ומכניסים למקרר לשעה.
  • 7. הרכבת הפירמידה: מניחים ארבע רולדות בתחתית צלחת הגשה ומזלפים ביניהן את הקרם, מעליהן מניחים שלוש רולדות נוספות, שוב מזלפים וממשיכים כך עם שתיים ואחת, עד ליצירת פירמידה.
  • 8. מצפים את כל הפירמידה בקרם שנותר, מקשטים בשבבי שוקולד חלב או מריר ומצננים 4 שעות לפחות לפני שמגישים אחרת הפירמידה תקרוס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully