וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט הלוביה של יונתן רושפלד

לכבוד החג, השף יונתן רושפלד מכין סלט לוביה בתיבול ארומטי שיפיל את האורחים בחג מהרגליים

מתכון מאת: מערכת וואלה!

סלט לוביה של יונתן רושפלד. דניה ויינר,
סלט לוביה של יונתן רושפלד/דניה ויינר

מצרכים למתכון

  • כמות: עבור 8 סועדים
  • 1 ק"ג לוביה טרייה (או שעועית ירוקה טרייה)
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כוס מיץ ליים טרי
  • 1 מטבע סוכר דקלים (להשיג בחנויות מתמחות כמו מזרח ומערב)
  • 1 כוס כוסברה קצוצה גס
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1 פלפל חריף אדום טרי
  • 2-3 שיני שום
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר
  • 1/3 כוס קוקוס לבן
  • 1 כף נדיבה תבלין גראם מסאלה

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את הלוביה וחותכים לפיסות באורך 2 סנטימטרים.
  • 2. בסיר גדול מביאים לרתיחה מים עם כף מלח. מוסיפים את הלוביה, מבשלים 5 דקות. מסננים ומעבירים את הלוביה מיד לקערת מי קרח כדי לעצור את הבישול, מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
  • 3. מגררים עם פומפייה את סוכר הדקלים ומערבבים אותו היטב עם מיץ הליים, הכוסברה וכפית מלח.
  • 4. יוצקים את הרוטב מעל הלוביה, מערבבים ומכניסים למקרר למינימום שעתיים ועד לילה במקרר.
  • שימו לב. אחרי שעתיים הלוביה כבר מוכנה לאכילה וצבעה עדיין ירוק עז. בכבישה של לילה תתקבל לוביה רכה יותר, כבושה יותר, והצבע הירוק יהפוך בהיר. בכל מקרה יתקבל סלט נהדר.
  • 5. קוצצים פלפל חריף וג'ינג'ר וכותשים את השום. מוסיפים ללוביה ששרתה ברוטב ומערבבים.
  • 6. בקערית קטנה מערבבים את הקוקוס הלבן ותבלין הגראם מסאלה, מפזרים בנדיבות מעל הסלט ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully