פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט הלוביה של יונתן רושפלד

      לכבוד החג, השף יונתן רושפלד מכין סלט לוביה בתיבול ארומטי שיפיל את האורחים בחג מהרגליים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סלט לוביה של יונתן רושפלד ( , דניה ויינר)
      סלט לוביה של יונתן רושפלד ( , דניה ויינר)

      מצרכים

      • כמות: עבור 8 סועדים
      • 1 ק"ג לוביה טרייה (או שעועית ירוקה טרייה)
      • 1 כף מלח
      • 1/2 כוס מיץ ליים טרי
      • 1 מטבע סוכר דקלים (להשיג בחנויות מתמחות כמו מזרח ומערב)
      • 1 כוס כוסברה קצוצה גס
      • 1/2 כפית מלח דק
      • 1 פלפל חריף אדום טרי
      • 2-3 שיני שום
      • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר
      • 1/3 כוס קוקוס לבן
      • 1 כף נדיבה תבלין גראם מסאלה

      אופן ההכנה

      • 1. שוטפים את הלוביה וחותכים לפיסות באורך 2 סנטימטרים.
      • 2. בסיר גדול מביאים לרתיחה מים עם כף מלח. מוסיפים את הלוביה, מבשלים 5 דקות. מסננים ומעבירים את הלוביה מיד לקערת מי קרח כדי לעצור את הבישול, מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
      • 3. מגררים עם פומפייה את סוכר הדקלים ומערבבים אותו היטב עם מיץ הליים, הכוסברה וכפית מלח.
      • 4. יוצקים את הרוטב מעל הלוביה, מערבבים ומכניסים למקרר למינימום שעתיים ועד לילה במקרר.
      • שימו לב. אחרי שעתיים הלוביה כבר מוכנה לאכילה וצבעה עדיין ירוק עז. בכבישה של לילה תתקבל לוביה רכה יותר, כבושה יותר, והצבע הירוק יהפוך בהיר. בכל מקרה יתקבל סלט נהדר.
      • 5. קוצצים פלפל חריף וג'ינג'ר וכותשים את השום. מוסיפים ללוביה ששרתה ברוטב ומערבבים.
      • 6. בקערית קטנה מערבבים את הקוקוס הלבן ותבלין הגראם מסאלה, מפזרים בנדיבות מעל הסלט ומגישים.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -