- 1. שוטפים את הלוביה וחותכים לפיסות באורך 2 סנטימטרים.
- 2. בסיר גדול מביאים לרתיחה מים עם כף מלח. מוסיפים את הלוביה, מבשלים 5 דקות. מסננים ומעבירים את הלוביה מיד לקערת מי קרח כדי לעצור את הבישול, מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
- 3. מגררים עם פומפייה את סוכר הדקלים ומערבבים אותו היטב עם מיץ הליים, הכוסברה וכפית מלח.
- 4. יוצקים את הרוטב מעל הלוביה, מערבבים ומכניסים למקרר למינימום שעתיים ועד לילה במקרר.
- שימו לב. אחרי שעתיים הלוביה כבר מוכנה לאכילה וצבעה עדיין ירוק עז. בכבישה של לילה תתקבל לוביה רכה יותר, כבושה יותר, והצבע הירוק יהפוך בהיר. בכל מקרה יתקבל סלט נהדר.
- 5. קוצצים פלפל חריף וג'ינג'ר וכותשים את השום. מוסיפים ללוביה ששרתה ברוטב ומערבבים.
- 6. בקערית קטנה מערבבים את הקוקוס הלבן ותבלין הגראם מסאלה, מפזרים בנדיבות מעל הסלט ומגישים.