סלט הלוביה של יונתן רושפלד
לכבוד החג, השף יונתן רושפלד מכין סלט לוביה בתיבול ארומטי שיפיל את האורחים בחג מהרגליים
סלט לוביה של יונתן רושפלד (צילום: דניה ויינר)
מחשבון המרות
- כמות: עבור 8 סועדים
- 1 ק"ג לוביה טרייה (או שעועית ירוקה טרייה)
- 1 כף מלח
- 1/2 כוס מיץ ליים טרי
- 1 מטבע סוכר דקלים (להשיג בחנויות מתמחות כמו מזרח ומערב)
- 1 כוס כוסברה קצוצה גס
- 1/2 כפית מלח דק
- 1 פלפל חריף אדום טרי
- 2-3 שיני שום
- 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר
- 1/3 כוס קוקוס לבן
- 1 כף נדיבה תבלין גראם מסאלה
- 1. שוטפים את הלוביה וחותכים לפיסות באורך 2 סנטימטרים.
- 2. בסיר גדול מביאים לרתיחה מים עם כף מלח. מוסיפים את הלוביה, מבשלים 5 דקות. מסננים ומעבירים את הלוביה מיד לקערת מי קרח כדי לעצור את הבישול, מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
- 3. מגררים עם פומפייה את סוכר הדקלים ומערבבים אותו היטב עם מיץ הליים, הכוסברה וכפית מלח.
- 4. יוצקים את הרוטב מעל הלוביה, מערבבים ומכניסים למקרר למינימום שעתיים ועד לילה במקרר.
- שימו לב. אחרי שעתיים הלוביה כבר מוכנה לאכילה וצבעה עדיין ירוק עז. בכבישה של לילה תתקבל לוביה רכה יותר, כבושה יותר, והצבע הירוק יהפוך בהיר. בכל מקרה יתקבל סלט נהדר.
- 5. קוצצים פלפל חריף וג'ינג'ר וכותשים את השום. מוסיפים ללוביה ששרתה ברוטב ומערבבים.
- 6. בקערית קטנה מערבבים את הקוקוס הלבן ותבלין הגראם מסאלה, מפזרים בנדיבות מעל הסלט ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה