אומלט לוביה
הלוביה היא שעועית נהדרת שמתאימה מאוד למרקים או לבישול ארוך, אך במטבח של חוסאם עבאס היא מסוגלת בקלות להפוך לאומלט שנע על הציר המזרחי-צרפתי.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-6 מנות:
- 6 ביצים טרופות קלות
- 200 גרם לוביה טרייה, חתוכה לרוחבה לפיסות באורך 1 ס"מ
- 1/2 כוס שמן זית
- 6 בצלים ירוקים פרוסים דק
- 1 פלפל ירוק קצוץ
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל
- להגשה:
- גבינת עיזים
אופן ההכנה
- 1. מחממים במחבת רחבה שמן. מטגנים את הלוביה, בצל ופלפל ירוק, למשך כ-10 דקות, על להבה בינונית.
- 2. יוצקים את הביצים הטרופות על הירקות. מתבלים ובוחשים היטב.
- 3. מבשלים עד שהביצים נקרשות. מגישים חם או פושר לצד גבינת עיזים.