בראוניז טבעוניים
שלושה מרכיבים, שלוש דקות הכנה ואין אפילו צורך באפייה. את המתכון הפשוט והמקסים הזה קיבלנו מדפנה אמון, מדריכה ומלווה לבריאות טבעית ורואו פוד (RAW-FOOD) שהוכיחה לנו עד כמה זה קל ופשוט להתחיל לפרגן לעצמנו אוכל בריא וטעים גם בלי להיות בריאותניים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כוס תמרים מזן מג'הול ללא הגרעין (בערך 8 יחידות)
- 1 כוס אגוזי מלך או פקאן (טבעי, לא קלוי)
- 2 כפות אבקת חרובים או: 1/2 1 כפות אבקת קקאו איכותית
- לקישוט (רשות):
- אגוזי מלך שבורים גס או 1 כף שבבי קוקוס
אופן ההכנה
- 1. במעבד מזון טוחנים את האגוזים עד קבלת מרקם פירורי.
- 2. מוסיפים את התמרים ואבקת החרובים או הקקאו למעבד המזון וטוחנים עד קבלת מרקם פירורי אחיד אשר בלחיצה ביד מתגבש לכדור.
- 3. בתבנית או כלי מרובע ומעט שטוח, מניחים נייר אפייה, מפזרים עליו את אגוזי המלך השבורים או הקוקוס, מניחים מעל את כל העיסה ומהדקים אותה עד לגובה של כ-2-3 ס"מ.
- 4. מכניסים למקפיא למספר שעות, מוציאים, חותכים לקוביות ומגישים. הבראוניז נשמרים היטב במקפיא.