וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לוקוס בזיגוג סויה, בטטה וירקות

המפתח להצלחת המנה הזו טמון בזיגוג הסויה. אם לא משגיחים עליו, הוא עלול להישרף, ואז הטעמים יהיו מרירים, במקום חמצמצים ומתקתקים.

מתכון מאת: אוריק,orik@inter.net.il

מלגו ומלבר. אפיק גבאי
מלגו ומלבר

מצרכים למתכון

  • 4 פילטים/סטייקים של דג לוקוס, עם העור
  • 1 בטטה במשקל 300 גרם, מקולפת
  • 2 גזרים בינוניים, מקולפים וחתוכים לרצועות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות
  • 3/4 כוס אפונה סינית, חתוכה לרצועות
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • 2 כפות כרוב סיני קצוץ דק
  • 3/4 כוס זיגוג סויה מתובל (ראו מתכון נפרד)
  • 2 כפיות שמן לטיגון
  • רבע כוס בצל אדום פרוס דק
  • כף חומץ אורז

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-130 מעלות.
  • 2. חורצים בבטטה 4 חריצים לאורכה. חותכים לרוחב ל-12 פרוסות ומאדים כ-8 דקות, עד שהפרוסות רכות אך לא מתפוררות. מתבלים במלח ופלפל ושומרים חם בסיר האידוי.
  • 3. מחממים את הזיגוג בסיר קטן (משגיחים שלא יישרף!).
  • 4. במחבת טפלון מחממים חצי כף שמן. מניחים בכל פעם 2 פילטים עם העור למטה ומטגנים עד שהפילט זהוב-חום (כדקה אחת). הופכים ומטגנים עוד חצי דקה.
  • 5. מעבירים את נתחי הדג לתבנית, ואופים כ-3 דקות. שומרים את השמן במחבת, ומטגנים בו את הפלפלים והגזר כדקה. מוסיפים את הכרוב והבצל, ומטגנים כדקה. מעבירים את הירקות לקערה, ומערבבים עם הכוסברה, החומץ, מלח ופלפל.
  • 6. להגשה: מניחים בצלחת פרוסות בטטה, מעל מניחים את הדג עם העור למעלה. בצד מניחים את הירקות המטוגנים, ומעל הכל מניחים זיגוג סויה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully