פורל בטעמי המזרח הרחוק
בשביל לטעום את טעמי המזרח הרחוק, לא חייבים להרחיק: עם קצת רוטב סויה, שורש אחד של ג'ינג'ר וכלי אידוי מבמבוק ניתן לעצום עיניים ולחוש כאילו אתם במזרח.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3 דגי פורל בינויים
- שורש קטן של זנגוויל, חתוך
- 2 בצלים ירוקים, החלק הירוק בלבד, חתוך
- רוטב סויה
- שמן שומשום כהה
- כלים: מכשיר אידוי מבמבוק
אופן ההכנה
- 1. מנקים את הפורלים וחורצים בכל אחד שני חריצים בצידי הדג.
- 2. מכניסים דרך החריצים רצועות זנגוויל ובצל. מניחים בקערה, מטפטפים על הדג שמן שומשום ורוטב סויה, מכסים בניילון ומשרים במקרר כשעה.
- 3. מרתיחים מים בסיר. על הסיר מניחים כלי אידוי מבמבוק, ובתוכו מסדרים את הדגים על גבי נייר אפיה. מכסים את הכלי במכסה ומאדים כ-7 דקות.