וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טונה בנוסח מרוקאי

כמו חריימה, אבל לא בדיוק: בשונה מהתבשיל המרוקאי המסורתי, כאן השימוש הוא דווקא בדג טונה טרי, מה שמעניק טוויסט מרענן מאוד. הפפריקה והפלפל החריף בכל זאת נוכחים.

מתכון מאת: שירלי מדינה (גלרנטר),absara@hotmail.co.il

חריימה של רשת קפה קפה. דן פרץ,
חריימה של רשת קפה קפה/דן פרץ

מצרכים למתכון

  • 6 חתיכות דג טונה (רצוי טרי), חתוכות לפרוסות
  • 1/2 כוס פפריקה מתוקה
  • 1/4 כוס פפריקה חריפה
  • 1 כפית מלח
  • 1 גמבה חתוכה לפרוסות
  • 2 ראשי שום
  • שמן
  • חבילת כוסברה טריה קצוצה
  • ניתן להוסיף פלפל חריף יבש

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את הדגים ולאחר מכן שמים אותם בקערה עם מים חמים ומיץ לימון.
  • 2. בקערה נפרדת מערבבים היטב פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח ושמן עד שנעלמים הגושים.
  • 3. פורסים את הגמבה בסיר נמוך, עליה מניחים את הדגים ומפזרים שיני שום, כוסברה ופלפלים חריפים. עליהם מפזרים את תערובת השמן והפפריקה.
  • 4. ממלאים מים עד גובה הדגים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, מכסים חלקית ומבשלים עד שכל המים מתאדים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully