טונה בנוסח מרוקאי
כמו חריימה, אבל לא בדיוק: בשונה מהתבשיל המרוקאי המסורתי, כאן השימוש הוא דווקא בדג טונה טרי, מה שמעניק טוויסט מרענן מאוד. הפפריקה והפלפל החריף בכל זאת נוכחים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6 חתיכות דג טונה (רצוי טרי), חתוכות לפרוסות
- 1/2 כוס פפריקה מתוקה
- 1/4 כוס פפריקה חריפה
- 1 כפית מלח
- 1 גמבה חתוכה לפרוסות
- 2 ראשי שום
- שמן
- חבילת כוסברה טריה קצוצה
- ניתן להוסיף פלפל חריף יבש
אופן ההכנה
- 1. שוטפים את הדגים ולאחר מכן שמים אותם בקערה עם מים חמים ומיץ לימון.
- 2. בקערה נפרדת מערבבים היטב פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח ושמן עד שנעלמים הגושים.
- 3. פורסים את הגמבה בסיר נמוך, עליה מניחים את הדגים ומפזרים שיני שום, כוסברה ופלפלים חריפים. עליהם מפזרים את תערובת השמן והפפריקה.
- 4. ממלאים מים עד גובה הדגים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, מכסים חלקית ומבשלים עד שכל המים מתאדים.