וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לימונצ'לו

מתכון מאת: חנן אברהם

לימונים. ShutterStock
לימונים

מצרכים למתכון

  • 15-16 לימונים בשלים,טריים.
  • בקבוק אלכוהול %95
  • סוכר

אופן ההכנה

  • זהו משקה אלכוהולי שנוהגים לשתות בסיום הארוחה.
  • לקלף הלימונים - הקילוף עדין, רק את החלק הירוק-צהבהב ולא לגעת בקליפה הלבנה.
  • למלא צנצנת מעוקרת בקליפות הנ"ל - גם חתיכות קטנות - ומלמעלה לכסות באלכוהול נקי.
  • לאפסן במקום קריר וחשוך למשך 10 ימים לפחות, אחת ליום להפוך ולנער.
  • כעבור התקופה הנדונה, לסנן את הנוזל (הצהבהב) , להכין סירופ סוכר, יחס של 1.5 כוס סוכר ל3/4 כוס מיים בסיר קטן, להרתיח תחילה ואח"כ לבשל על אש נמוכה למשך 10 דקות.
  • יחס הערבוב צריך להיות, 1 כוס אלכוהול למול 1 כוס סירופ - לכן צריך להכין יותר סירופ מהמצוין.
  • אני מציע ערבוב ראשוני של כוס אחת, טעימה ואח"כ להמשיך.
  • יש לאפסן בבקבוק יין - יצאו כשני בקבוקים מכל הכמות - ולפריזר, כל העת וללא חשש כי האלכוהול אינו
  • קופא.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully