- זהו משקה אלכוהולי שנוהגים לשתות בסיום הארוחה.
- לקלף הלימונים - הקילוף עדין, רק את החלק הירוק-צהבהב ולא לגעת בקליפה הלבנה.
- למלא צנצנת מעוקרת בקליפות הנ"ל - גם חתיכות קטנות - ומלמעלה לכסות באלכוהול נקי.
- לאפסן במקום קריר וחשוך למשך 10 ימים לפחות, אחת ליום להפוך ולנער.
- כעבור התקופה הנדונה, לסנן את הנוזל (הצהבהב) , להכין סירופ סוכר, יחס של 1.5 כוס סוכר ל3/4 כוס מיים בסיר קטן, להרתיח תחילה ואח"כ לבשל על אש נמוכה למשך 10 דקות.
- יחס הערבוב צריך להיות, 1 כוס אלכוהול למול 1 כוס סירופ - לכן צריך להכין יותר סירופ מהמצוין.
- אני מציע ערבוב ראשוני של כוס אחת, טעימה ואח"כ להמשיך.
- יש לאפסן בבקבוק יין - יצאו כשני בקבוקים מכל הכמות - ולפריזר, כל העת וללא חשש כי האלכוהול אינו
- קופא.