וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חזה אווז עם סלט עלים וצנוניות

השף ירון קסטנבוים נותן טוויסט לסלט עלים רגיל. הכלים? חזה אווז טרי, צנוניות וריג'לה מרירה. התוצאה? סלט שהופך למנה עיקרית בפני עצמו.

מתכון מאת: ירון קסטנבוים, מערכת וואלה

חזה אווז כבוש, סלט עלי תבלין, צנוניות , פלפל אדום חריף. אולפני הרצליה
חזה אווז כבוש, סלט עלי תבלין, צנוניות , פלפל אדום חריף

מצרכים למתכון

  • 2 חזה אווז טרי, נקיים מרוב השומן למעט שכבה דקה, חרוצים בעדינות על צד השומן
  • חצי שן שום פרוסה דק
  • 2 כפות טימין טרי קצוץ דק
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס מלח גס
  • 1 כוס סוכר
  • לסלט:
  • 8 צנוניות קטנות פרוסות דק, מושרות במי קרח
  • כוס עלי ריג'לה, או רוקט
  • 1/2 כוס שעועית ירוקה, טרייה פרוסה לטבעות דקות
  • 2-3 כפות מיץ לימון
  • 1 כף חומץ בלסמי מרוכז
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות צנוברים קלויים
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מתבלים את חזות האווז בשום, טימין ופלפל שחור. מערבבים את המלח והסוכר ומפזרים חצי מהכמות על תחתית קופסא קטנה.
  • 2. מניחים את חזות האווז מעל, שופכים את יתרת תערובת המלח והסוכר ומעבירים למקרר ללילה.
  • 3. מוציאים את חזות האווז, שוטפים במים קרים, מנגבים היטב, מניחים על רשת ומכניסים למקרר ל-48 שעות.
  • 4. מוציאים, פורסים דק ככל האפשר (כמו פרושוטו) ומגישים לצד הסלט.
  • 5. מכינים את הסלט: שמים את כל החומרים בקערת ערבוב, מערבבים, טועמים, מאזנים תיבול ומגישים עם חזה האווז הכבוש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully