- 1. מסירים את עלי הסלרי ואת הקצה התחתון של הגבעול כך שיישאר גבעול ירוק ונקי. אפשר ורצוי להשאיר את הענפים הדקים יותר שבקצותיהם ולקצוץ גם אותם. חותכים לפרוסות רוחב דקות מאוד. את הפלפל יש לחתוך לקוביות קטנות.
-
- 2. את המלפפונים החמוצים חותכים לקוביות קטנות. אם נוזל הכבישה של הצלפים חזק מאד בטעמים, אפשר לשטוף אותם במעט מים קרים ומסננים היטב.
-
- 3. מניחים את העוף המפורק בקערה שתכיל את כל המרכיבים בנוחות. מוסיפים סלרי, פלפל אדום, מלפפון חמוץ, צלפים שלמים ופלפל חריף קצוץ (למי שאוהב). מערבבים. אפשר להוסיף ולשנות כמויות לפי הטעם.
-
- 4. מוסיפים פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק, מיץ לימון, שמן זית ומלח ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
-
- 5. אפשר לאחסן במקרר גם למחר, אבל יש לבדוק את התיבול לאחר האחסון ולתקן אותו.
-
- 6. אפשר להוסיף גם חיטה מבושלת לסלט, היא נותנת לו נפח ועוד טעמים. אפשר גם להוסיף בורגול בכל עובי שרוצים, אורז מבושל קר או קוסקוס. אם מוסיפים, צריך לתקן את התיבול עם עוד מיץ לימון, שמן זית ומלח.