סלט עוף קר

הסלט יכול לשמש כמרכיב מרכזי בכריך ואפשר פשוט לדחוס אותו ללחמנייה או פיתה. הוא יכול לשמש גם כמרכיב מרכזי בארוחת צהריים קלה או כמפלט מהיר למנה מרכזית קרה בכל ארוחה

מתכון מאת: נועם דקרס, מערכת וואלה!
סלט עוף קר. דנה מאירזון
סלט עוף קר

מצרכים

  • ל-4-6 מנות:
  • בשר מעוף שלם מבושל, מופרד מהעצמות והסחוסים ומפורק לחתיכות קטנות
  • 2-3 גבעולי סלרי
  • 2-3 מלפפונים חמוצים מאיכות טובה, רצוי ביתיים
  • 2 כפות צלפים כבושים
  • 1 פלפל אדום קטן וטרי מאד
  • 2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף עלי נענע קצוצים
  • 1 בצל ירוק חתוך לטבעות, כולל החלק הלבן
  • מיץ מלימון אחד גדול
  • ¼ כוס שמן זית מאיכות מעולה
  • אם רוצים – פלפל חריף טרי לפי הטעם
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. מסירים את עלי הסלרי ואת הקצה התחתון של הגבעול כך שיישאר גבעול ירוק ונקי. אפשר ורצוי להשאיר את הענפים הדקים יותר שבקצותיהם ולקצוץ גם אותם. חותכים לפרוסות רוחב דקות מאוד. את הפלפל יש לחתוך לקוביות קטנות.
  • 2. את המלפפונים החמוצים חותכים לקוביות קטנות. אם נוזל הכבישה של הצלפים חזק מאד בטעמים, אפשר לשטוף אותם במעט מים קרים ומסננים היטב.
  • 3. מניחים את העוף המפורק בקערה שתכיל את כל המרכיבים בנוחות. מוסיפים סלרי, פלפל אדום, מלפפון חמוץ, צלפים שלמים ופלפל חריף קצוץ (למי שאוהב). מערבבים. אפשר להוסיף ולשנות כמויות לפי הטעם.
  • 4. מוסיפים פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק, מיץ לימון, שמן זית ומלח ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  • 5. אפשר לאחסן במקרר גם למחר, אבל יש לבדוק את התיבול לאחר האחסון ולתקן אותו.
  • 6. אפשר להוסיף גם חיטה מבושלת לסלט, היא נותנת לו נפח ועוד טעמים. אפשר גם להוסיף בורגול בכל עובי שרוצים, אורז מבושל קר או קוסקוס. אם מוסיפים, צריך לתקן את התיבול עם עוד מיץ לימון, שמן זית ומלח.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully