וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות שחור לבן

עוגיות יפהפיות וטעימות שכיף להכין ובעיקר כיף לכרסם

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוגיות שחור לבן. בית ספר "בישולים",
עוגיות שחור לבן/בית ספר "בישולים"

מצרכים למתכון

  • בצק לבן
  • 150 גרם חמאה
  • 100 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס פחות כף)
  • 2 גרם תמצית וניל (1/2 כפית)
  • 2 גרם מלח (קורט)
  • 50 גרם ביצים (1 ביצה)
  • 50 גרם אבקת שקדים (1/2 כוס)
  • 250 גרם קמח (2 כוסות פחות כף)
  • בצק שחור
  • 150 גרם חמאה
  • 100 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס פחות כף)
  • 2 גרם מלח (קורט)
  • 50 גרם ביצים (1 ביצה)
  • 30 גרם אבקת שקדים (1/3 כוס)
  • 250 גרם קמח (2 כוסות פחות כף)
  • 25 גרם קקאו של חברת "ולרונה" (3 כפות)

אופן ההכנה

  • בצק לבן
  • 1. מקרימים במיקסר עם גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר.
  • 2. מוסיפים את המלח ותמצית הווניל לתערובת החמאה. מוסיפים את הביצים בהדרגה. מוסיפים את אבקת השקדים ואחר כך את הקמח מנופה עד לקבלת בצק אחיד.
  • 3. משטחים את הבצק למלבן, ומניחים במקרר עטוף בניילון לשעה של מנוחה.
  • בצק שחור
  • 1. מקרימים במיקסר עם גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר.
  • 2. מוסיפים את המלח לתערובת החמאה. מוסיפים את הביצים בהדרגה. מנפים את הקמח והקקאו יחד. מוסיפים את אבקת השקדים ואחר כך את הקמח והקקאו, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  • 3. משטחים את הבצק למלבן עוטפים בניילון לשעה של מנוחה במקרר.
  • בניית העוגייה
  • 1. לאחר המנוחה מרדדים את הבצקים לעובי 7 מ"מ.
  • 2. חותכים לרצועות באורך 20 ס"מ ורוחב 1.5 ס"מ.
  • 3. מניחים את רצועות הבצק זו לצד זו באופן הבא: בצק לבן, בצק שחור, בצק לבן, ומהדקים.
  • 4. על שלוש הרצועות מניחים שכבה שנייה באופן הבא: בצק שחור, בצק לבן, בצק שחור. מסיימים בשכבה נוספת של בצק לבן, בצק שחור, בצק לבן.
  • 5. מקפידים למרוח בין כל שכבה ביצה טרופה.
  • 6. מניחים למנוחה את הבצק שנשאר לרבע שעה במקפיא. מוציאים ומרדדים לריבוע דק ועוטפים איתו את רצועות הבצק המחוברות. מכניסים למקפיא ל-20 דקות.
  • 7. חותכים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים אותן על מגש עם נייר אפייה.
  • 8. אופים 10-12 דקות ב-180 מעלות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully