וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קראמבל חרוסת

החרוסת היא ללא ספק אחד המאכלים הכי טעימים של חג הפסח וצריך לנצל אותה יותר. אורלי פלאי לא מבזבזת רגע ומכינה ממנה קראמבל תפוחים עם בצק זהוב כשר לפסח

מתכון מאת: אורלי פלאי- ברונשטיין, מערכת וואלה

קראמבל חרוסת עבור סוגת. נמרוד סונדרס,
קראמבל חרוסת עבור סוגת/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • לתבנית אובלית באורך 22 ס"מ
  • 1 כוס חרוסת
  • 1 תפוח עץ חתוך לקוביות קטנות
  • לבצק הפריך:
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 100 גרם קמח מצה
  • 50 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 1-2 כפות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 חלמון
  • 2 כפות פרוסות שקדים (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. משמנים תבנית ומחממים תנור ל-190 מעלות.
  • 2.מעבדים את חומרי הבצק (למעט השקדים) במעבד מזון בפולסים או שנותנים לחמאה להתרכך ומעבדים בקצות האצבעות לקבלת פירורים. אם יש צורך מוסיפים כף מים להתגבשות.
  • 3. 2/3 מכמות הפירורים מהדקים לתחתית התבנית. מכניסים למקפיא ל-10 דקות. את היתר מערבבים עם פרוסות שקדים (אם רוצים ומערבבים.
  • 4. את החרוסת מערבבים עם תפוחי עץ.
  • 5.מוציאים מהמקפיא את התחתית, מפזרים את החרוסת עם תפוחי העץ ומעליהם את הפירורים עם השקדים.
  • 6. אופים כחצי שעה או עד שהכל מזהיב יפה. מצננים ומגישים. עם גלידה וניל או יוגורט

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully