נושאים חמים

קציצות כרישה

קציצות כרישה עם בשר טחון ברוטב עגבניות

מצרכים

  • 4-6 מנות
  • לקציצות:
  • 500 גרם בשר טחון
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות קמח מצה
  • 1 ביצה
  • חצי כפית קינמון
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לרוטב:
  • 2-3 כרישות בגודל בינוני, פרוסות דק
  • 4-5 כפות שמן צמחי
  • 1/2 כפית כורכום
  • כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית בהראט
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 3 כוסות מים
  • מלח ופלפל
  • להגשה
  • בצל ירוק או החלק הירוק בגבעול של הכרישה

אופן ההכנה

  • . לקציצות: מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה ולשים היטב. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג.
  • 2. לרוטב: מחממים סיר רחב ושטוח, מחממים את השמן ומוסיפים את הכרישה.
  • 3. מבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב 25-30 דקות, עד שמתקבל מרקם ריבתי.
  • 4. מוסיפים את כל התבלינים והרסק ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את המים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  • 5. מסדרים את הקציצות בתוך הסיר. מבשלים על להבה בינונית כ-30 דקות, עד שהקציצות התבשלו לחלוטין. טועמים ומתקנים תיבול. בהגשה ניתן לעטר בבצל ירוק או בעלים ירוקים קצוצים דק של כרישה.
  • שתף

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים