היו ימים שהסתכלנו על פולנטה איטלקית וקצת חששנו. משהו שם היה נראה מאיים, והדרך לאוכל המנחם האולטימטיבי הזה נתפסה כארוכה ומסובכת מדי.
אבל גדלנו, ומה שהפחיד אותנו בעבר נתפס היום קצת אחרת. זה נכון לגבי הרבה דברים, וגם לגבי התבשיל הזה, שהוא הכלאה פשוטה למדי בין קמח תירס ונוזלים חלביים ועשירים. למעשה, המתכון הזה כל כך פשוט עד שהסטופר שלנו עצר על רבע שעה עבודה בלבד.
בסופה, חיכתה לנו המלכה הצהובה של המטבח האיטלקי, קלה, מחממת, מנחמת, מתאימה ללאנץ' או לארוחת ערב, ובעיקר שמחה לקבל עליה כמעט כל דבר שיש לכם במטבח. בתיאבון!
פולנטה פטריות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לפולנטה:
- 175גרםקמח תירס עבור פולנטה
- 500מ״לחלב ( 2 כוסות ועוד קצת)
- 80מ״לשמנת מתוקה
- 50גרםחמאה
- 50גרםפרמז'ן מגוררת
- מלח לפי הטעם
לפטריות:
- 400גרםפטריות שמפניון
- פלפל שחור
- מלח
- 2שיני שום
- שמן זית
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים פולנטה פטריות?
- 1אופן הכנת הפטריות: חותכים את הפטריות לפרוסות דקות וצורבים אותן במחבת עם מעט שמן מעל אש חזקה עד שהן שחומות ועדיין פריכות. מוסיפים את השום, מטגנים יחד עוד דקה, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומסירים מהאש.
- 2אופן הכנת הפולנטה: בסיר מביאים לרתיחה עדינה את החלב והשמנת.
- 3מוסיפים בהדרגה ובתנועות פיזור את קמח התירס לסיר ומערבבים היטב.
- 4מוסיפים את החמאה וגבינת הפרמז'ן, מערבבים ומתקנים תיבול. מבשלים 6-10 דקות אגב ערבוב.
- 5מניחים בכל צלחת מקרם הפולנטה (מורחים ממש כמו חומוס) ועורמים מעל את הפטריות הצרובות בשמן זית. מגישים.
המתכון צפוי לככב גם בשבוע האוכל האיטלקי, שיתקיים ב-23-29 בנובמבר. האירוע, ביוזמת לשכת התיירות של איטליה ושגרירות איטליה בישראל, יכלול הופעות אורח של שפים מובילים, סדנאות וכן "סיורי" אוכל רחוב מארץ המגף, שיועברו בשידור ישיר מאיטליה לישראל. הסדנאות הווירטואליות יהיו פתוחות בחינם לקהל הרחב וישודרו בפייסבוק ובאינסטגרם של "שבוע האוכל האיטלקי".
השבוע המפתה הזה הרים גם שיתוף פעולה נוסף, בין נציבות הסחר האיטלקית, ארגון ממשלתי איטלקי שמקדם ומעודד את כניסתן של חברות איטלקיות לישראל, ובין בית הספר הבינלאומי ללימודי המטבח האיטלקי, ALMA. במסגרת שיתוף הפעולה, חיבר בית הספר מספר מתכונים של מנות איטלקיות אותנטיות, ואלו יהיו זמינים באתר בית הספר "בישולים" ובעמוד הפייסבוק של נציבות הסחר האיטלקית.