פשטידת תפוחי אדמה פשוטה להכנה

פשטידה המזכירה מעט את לביבות תפוחי האדמה מחג החנוכה, אבל הפעם - כמנה עיקרית. אם רוצים, ניתן להוסיף גם גזר או אפונה, אבל גם אם משתמשים רק בתפוחי אדמה היא יוצאת נהדר.

מתכון מאת: אורנית נסים
פשטידות טבעוניות במסעדת MEZZE. אפיק גבאי
פשטידות טבעוניות במסעדת MEZZE

מצרכים

  • 10 תפוחי אדמה גדולים
  • 5 ביצים
  • מעט פטרוזיליה אפונה וגזר רתוחים
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים את תפוחי האדמה על הגז, את הפטרוזיליה קוצצים ואת הביצים שמים בקערה כשהן שבורות.
  • 2. את תפוחי האדמה הרתוחים מרסקים, מוסיפים את הביצים המלח הפלפל, הפטרוזיליה הקצוצה ואם רוצים אז מוסיפים אפונה וגזר מערבבים את הכל יחד לעיסה חלקה ודי קשה.
  • 3. מרתיחים על הגז סיר עם שמן עמוק ואת כל הבלילה שמים בתוך הסיר.
  • 4. לאחר שהפשטידה מקבלת צבע בתחתית הופכים אותה על גבי צלחת ומכניסים לתנור למשך שעה שלמה כדי שתתקשה ותקבל צורה יפה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully