פשטידת תפוחי אדמה פשוטה להכנה
פשטידה המזכירה מעט את לביבות תפוחי האדמה מחג החנוכה, אבל הפעם - כמנה עיקרית. אם רוצים, ניתן להוסיף גם גזר או אפונה, אבל גם אם משתמשים רק בתפוחי אדמה היא יוצאת נהדר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 10 תפוחי אדמה גדולים
- 5 ביצים
- מעט פטרוזיליה אפונה וגזר רתוחים
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים את תפוחי האדמה על הגז, את הפטרוזיליה קוצצים ואת הביצים שמים בקערה כשהן שבורות.
- 2. את תפוחי האדמה הרתוחים מרסקים, מוסיפים את הביצים המלח הפלפל, הפטרוזיליה הקצוצה ואם רוצים אז מוסיפים אפונה וגזר מערבבים את הכל יחד לעיסה חלקה ודי קשה.
- 3. מרתיחים על הגז סיר עם שמן עמוק ואת כל הבלילה שמים בתוך הסיר.
- 4. לאחר שהפשטידה מקבלת צבע בתחתית הופכים אותה על גבי צלחת ומכניסים לתנור למשך שעה שלמה כדי שתתקשה ותקבל צורה יפה.