אגרול ירקות ועוף
מצרכים
- 2 כוסות קמח
- 1/2 כפית מלח
- 2/3 כוס מים
- 250 גרם עוף טחון
- 2 כף רוטב סויה
- 2 כף יין לבן יבש
- 1 כף עמילן תירס
- זנגביל טחון לפי הטעם
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/4 כרוב קטן קצוץ לרצועות דקות
- 1 פלפל ירוק , ברצועות דקות
- 1 גמבה- פלפל אדום, ברצועות דקות
- 2 גזרים מגורדים בפומפיה
- 250 גרם נבטי שעועית
- 2 בצלים בינוניים חתוכים לפרוסות דקות
- 2 כפות קמח
- 2 כפות רוטב סויה
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
- 1. מערבבים היטב את חומרי הבצק, קמח מים ומלח, ניתן גם לערבב במערבל חשמלי, ומניחים את הבצק במקרר עטוף עד לשימוש.
- 2. את העוף הטחון מערבבים עם הסויה, היין, העמילן והתבלינים.
- במחבת , ווק משומנת קלות מקפיצים את הירקות עד אשר צבעם נהיה עמוק יותר ומוסיפים את העוף תוך ערבוב מתמיד כדי שהעוף לא ידבק.
- 3. מוסיפים לכל התערובת את הסויה והקמח ומערבבים פעם נוספת.
- 4. את הבצק מחלקים לשני כדורים כל כדור מרדדים לעלה דק בגודל של כ- - 45 ס"מ על 45 ס"מ.
- 5. את העלה חותכים לתשעה ריבועים בכל ריבוע מניחים במרכז כף גדושה של המלית ומקפלים את שלולשת הקצוות ואת הקצה הרביעי כורחים סביב כך שנוצר מעין גליל.
- 6. את האגרולים מניחים בתוך סיר עם שמן שחומם מראש ומטגנים אותם עד אשר צבעם מזהיב.