אגרול ירקות ועוף

מתכון מאת: עירית אורן,iritoren@hotmail.com
אילוסטרציה. ShutterStock
אילוסטרציה

מצרכים

  • 2 כוסות קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 2/3 כוס מים
  • 250 גרם עוף טחון
  • 2 כף רוטב סויה
  • 2 כף יין לבן יבש
  • 1 כף עמילן תירס
  • זנגביל טחון לפי הטעם
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/4 כרוב קטן קצוץ לרצועות דקות
  • 1 פלפל ירוק , ברצועות דקות
  • 1 גמבה- פלפל אדום, ברצועות דקות
  • 2 גזרים מגורדים בפומפיה
  • 250 גרם נבטי שעועית
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לפרוסות דקות
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפות רוטב סויה
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים היטב את חומרי הבצק, קמח מים ומלח, ניתן גם לערבב במערבל חשמלי, ומניחים את הבצק במקרר עטוף עד לשימוש.
  • 2. את העוף הטחון מערבבים עם הסויה, היין, העמילן והתבלינים.
  • במחבת , ווק משומנת קלות מקפיצים את הירקות עד אשר צבעם נהיה עמוק יותר ומוסיפים את העוף תוך ערבוב מתמיד כדי שהעוף לא ידבק.
  • 3. מוסיפים לכל התערובת את הסויה והקמח ומערבבים פעם נוספת.
  • 4. את הבצק מחלקים לשני כדורים כל כדור מרדדים לעלה דק בגודל של כ- - 45 ס"מ על 45 ס"מ.
  • 5. את העלה חותכים לתשעה ריבועים בכל ריבוע מניחים במרכז כף גדושה של המלית ומקפלים את שלולשת הקצוות ואת הקצה הרביעי כורחים סביב כך שנוצר מעין גליל.
  • 6. את האגרולים מניחים בתוך סיר עם שמן שחומם מראש ומטגנים אותם עד אשר צבעם מזהיב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully