וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קונסומה פירות ים

מרק דגים ופירות ים

מתכון מאת: טל שביט

בויאבז במסעדת הולה. אפיק גבאי,
בויאבז במסעדת הולה/אפיק גבאי

מצרכים למתכון

  • לנוזל הדגים:
  • עצמות דגים
  • קליפות שרימפס
  • שאריות קלמרי
  • שאריות לובסטר
  • ירקות שורש
  • עלי דפנה, פלפל אנגלי, טימין,טרגון ובצל ירוק
  • לקונסומה:
  • ליטר נוזל דגים
  • 100 גרם שרימפס קלופים וחתוכים לקוביות
  • 100 גרם קלמרי חתוכים לקוביות
  • 100 גרם לובסטר קצוץ
  • 100 גרם ירקות שורש קצוצים
  • 1 חלבון ביצה טרוף
  • 200 גרם קרח כתוש
  • מלח, פלפל, מעט זעפרן

אופן ההכנה

  • להכנת נוזל הדגים:
  • חותכים את ירקות השורש גס. מבשלים כ-30 דקות. מוסיפים את השאריות והעצמות, מתבלים, מבשלים עוד מספר דקות ומסננים לסיר צר וגבוה.
  • להכנת הקונסומה:
  • מערבבים היטב את כל החומרים ומצננים במקרר כשעה (גם נוזל הדגים צריך להתקרר מחוץ למקרר).
  • לאחר הצינון יוצקים את התערובת בעדינות לנוזל הדגים ומבשלים על אש נמוכה. מערבבים בעדינות וכשהתערובת מתחילה להתגבש מפסיקים לערבב.
  • לאחר שנוצרה שכבה של חלבון קרוש על המרק יש ליצור בעדינות חור במרכזה ליציאת אדים. יש לשים לב לכך שאסור למרק לרתוח!!
  • כשכל החלבון נקרש מעל המרק יש להוציא את המרק בעזרת מצקת דרך החור שיצרנו אל סיר אחר.
  • את גוש החלבון אפשר לזרוק.
  • התקבל מרק צח מפירות ים אותו יש להרתיח לפני ההגשה.
  • אם שומרים את המרק במקרר יש לדאוג להסיר את השומן שהצטבר עליו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully