- להכנת נוזל הדגים:
- חותכים את ירקות השורש גס. מבשלים כ-30 דקות. מוסיפים את השאריות והעצמות, מתבלים, מבשלים עוד מספר דקות ומסננים לסיר צר וגבוה.
-
- להכנת הקונסומה:
- מערבבים היטב את כל החומרים ומצננים במקרר כשעה (גם נוזל הדגים צריך להתקרר מחוץ למקרר).
- לאחר הצינון יוצקים את התערובת בעדינות לנוזל הדגים ומבשלים על אש נמוכה. מערבבים בעדינות וכשהתערובת מתחילה להתגבש מפסיקים לערבב.
-
- לאחר שנוצרה שכבה של חלבון קרוש על המרק יש ליצור בעדינות חור במרכזה ליציאת אדים. יש לשים לב לכך שאסור למרק לרתוח!!
- כשכל החלבון נקרש מעל המרק יש להוציא את המרק בעזרת מצקת דרך החור שיצרנו אל סיר אחר.
- את גוש החלבון אפשר לזרוק.
- התקבל מרק צח מפירות ים אותו יש להרתיח לפני ההגשה.
- אם שומרים את המרק במקרר יש לדאוג להסיר את השומן שהצטבר עליו.