פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק עוף ופירות ים עשיר

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מצרכים

      • 400 גרם כנפי עוף
      • 350 גרם חסילונים בינוניים
      • 200 גרם קלמרי חתוך לרצועות אורך 3-4 ס"מ
      • 100 גרם צדפים פתוחים (או מקופסה)
      • 2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
      • 6 כוסות מים
      • 1 כוס אפונה סינית
      • 1 חלבון
      • 1 כף מלח
      • ½ כפית פלפל לבן
      • 1 כף רוטב סויה
      • 1 כפית שמן שומשום סיני
      • 2 כפות זנגביל חתוך לרצועות דקות
      • ½ כוס בצל ירוק חתוך
      • 5 פטריות שיטאקי סיניות מושרות במים וחתוכות לרצועות
      • 1 כף רוטב דגים
      • צ'ילי מגורר
      • ½ כוס עלי חסה נקיים וחתוכים לרצועות דקות מאד
      • 4-5 אבקת מרק עוף

      אופן ההכנה

      • לחמם מים בסיר, ולבשל את הכנפיים והעצמות עד שמתרככות. להוציא אותן בכף מסננת, להוריד את העור ולחתוך לרצועות דקות. להסיר את הקצף מהמים ולהחזיר את בשר העוף. להוסיף אבקת מרק תוך כדי טעימה עד שהמרק יהיה מרוכז וטעים.
      • להוסיף למרק את הגזר, הפטריות והזנגביל ולבשל עד שיהיו רכים ופריכים. להוסיף את הקלמרי, החסילונים והצדפים לבשל עד שעשויים.
      • להוסיף את האפונה הסינית ולבשל קצרות. להוסיף את רוטב הסויה ורוטב הדגים. לתבל במלח ופלפל לפי הטעם.
      • להוסיף את שמן השומשום והצ'ילי ולערבב.
      • להוסיף את החלבון תוך כדי בחישה עד שנקרש. להוסיף את הבצל הירוק.
      • להגיש בצלחות מרק סיניות כאשר בתחתית עלי החסה.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -