מרק ירקות אביב
מצרכים למתכון
- 1 כף שמן זית
- 2 כרישות גדולות פרוסות דק (רק החלק הלבן והירוק הבהיר)
- ½ כוס גזר קלוף וקצוץ
- ½ 4 כוסות מרק עוף
- 2 כוסות פול ירוק טרי או קפוא מופשר
- 150 גרם שעועית ירוקה פרוסה לפרוסות של כ-2 ס"מ
- 250 גרם אספרגוס ירוק, בלי חלקים קשים, פרוס לחתיכות של כ-2 ס"מ
- 2/3 כוס בזיליקום טרי פרוס לרצועות דקות
- גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר גדול. מוסיפים את הגזר והכרישה ומאדים על אש בינונית עד שהם רכים אבל לא שחומים, בערך 8 דקות.
- מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפול והשעועית ומבשלים עוד כ-8 דקות עד שהם מתרככים.
- מוסיפים את האספרגוס ומחצית מכמות מהבזיליקום. מבשלים עוד 7-8 דקות עד שכל הירקות רכים מאד. מתקנים תיבול, לפני ההגשה מוסיפים את שארית הבזיליקום, מחלקים לקערות ומפזרים פרמזן מעל כל קערה.