- להכנת המרק:
- מחממים מעט שמן בסיר שישמש להכנת המרק ומטגנים את הבצל. אחרי שהוא מתרכך קצת מוסיפים את העגבניות החתוכות ומבשלים עוד דקה.
- מוסיפים את המים. מוסיפים את הסלרי, הסלק, רסק העגבניות, הגזרים, מיץ הלימון, שום, פלפל חריף ומלח.
- מביאים לרתיחה על אש בינונית. שימו לב שלמעלה עשוי להיווצר קצף (מהעגבניות), לא לדאוג ורק לערבב מדי פעם.
- כשרותח מכסים את הסיר חלקית ומבשלים על אש נמוכה. לערבב מדי פעם.
-
- להכנת הקובה:
- מחממים במחבת קצת שמן. מטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך ומוסיפים את הבשר הטחון. מטגנים תוך ערבוב כדי שהבשר יתבשל מכל הצדדים. את הנוזל שהבשר מפריש מוציאים מהמחבת, עד שכל המיצים מופרשים. מתבלים במלח ופלפל.
- כשהבשר מוכן היטב מעבירים אותו לקערה. מערבבים עם הכוסברה ומתבלים לפי הטעם. מבשלים כחצי שעה-שעה (מכינים בזמן זה את הקובה).
- מערבבים את הסולת עם הדרישה (אפשר להוסיף את הכמויות, היחס בין הסולת לדרישה צריך להיות 1:1) ומוסיפים קצת מלח. מוסיפים לאט-לאט מים ולשים עד שמתקבל בצק אחיד במרקם של מעין פלסטלינה. (אם שמים יותר מדי מים פשוט להוסיף עוד קצת סולת).
- להכנת קובה יוצרים כדור קטן מהבצק, עם האצבע יוצרים גומחה ובתנועה סיבובית יוצרים מעין כדור ריק. מכניסים מילוי בשר וסוגרים.
-
- מכניסים את הקובה למרק ומבשלים עוד שעה-שעה וחצי, או עד שמוכן לדעתכם.