וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק קובה

מתכון מאת: OdRP,prdo@barak-online.net

מרק קובה סלק של נירו קורן. נמרוד סונדרס
מרק קובה סלק של נירו קורן

מצרכים למתכון

  • ל-8 מנות מרק גדולות ובערך 20-30 קובה:
  • למרק:
  • 4 עגבניות בשלות, מקולפות וחתוכות לא דק מדי
  • 100 גר' רסק עגבניות
  • 1-2 סלק אדום חתוך לחתיכות גדולות מאוד (2-4 חתיכות לכל סלק, תלוי בגודלו)
  • ½ חצי חבילה עלי סלרי (8-12 גבעולים)
  • 1-2 גזרים חתוכים
  • 1 בצל גדול קצוץ לא דק מדי
  • לימון טרי
  • קצת שמן
  • שום, פלפל חריף, מלח
  • 2-3 ליטר מים
  • לקובה:
  • 250 גר' סולת
  • 250 גר' ג'ריש/דרישה (בורגול טחון דק יותר)
  • 500 גר' בשר בקר או כבש באיכות טובה (רצוי לא מהקפואים שיש להם טעם לוואי)
  • חופן כוסברה קצוצה דק
  • 1 בצל קצוץ דק
  • קצת שמן
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

  • להכנת המרק:
  • מחממים מעט שמן בסיר שישמש להכנת המרק ומטגנים את הבצל. אחרי שהוא מתרכך קצת מוסיפים את העגבניות החתוכות ומבשלים עוד דקה.
  • מוסיפים את המים. מוסיפים את הסלרי, הסלק, רסק העגבניות, הגזרים, מיץ הלימון, שום, פלפל חריף ומלח.
  • מביאים לרתיחה על אש בינונית. שימו לב שלמעלה עשוי להיווצר קצף (מהעגבניות), לא לדאוג ורק לערבב מדי פעם.
  • כשרותח מכסים את הסיר חלקית ומבשלים על אש נמוכה. לערבב מדי פעם.
  • להכנת הקובה:
  • מחממים במחבת קצת שמן. מטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך ומוסיפים את הבשר הטחון. מטגנים תוך ערבוב כדי שהבשר יתבשל מכל הצדדים. את הנוזל שהבשר מפריש מוציאים מהמחבת, עד שכל המיצים מופרשים. מתבלים במלח ופלפל.
  • כשהבשר מוכן היטב מעבירים אותו לקערה. מערבבים עם הכוסברה ומתבלים לפי הטעם. מבשלים כחצי שעה-שעה (מכינים בזמן זה את הקובה).
  • מערבבים את הסולת עם הדרישה (אפשר להוסיף את הכמויות, היחס בין הסולת לדרישה צריך להיות 1:1) ומוסיפים קצת מלח. מוסיפים לאט-לאט מים ולשים עד שמתקבל בצק אחיד במרקם של מעין פלסטלינה. (אם שמים יותר מדי מים פשוט להוסיף עוד קצת סולת).
  • להכנת קובה יוצרים כדור קטן מהבצק, עם האצבע יוצרים גומחה ובתנועה סיבובית יוצרים מעין כדור ריק. מכניסים מילוי בשר וסוגרים.
  • מכניסים את הקובה למרק ומבשלים עוד שעה-שעה וחצי, או עד שמוכן לדעתכם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully