מרק סיני בקלי קלות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כ-7 גבעולי סלרי יפים, חתוכים
- חופן עלי סלרי קצוצים
- 7 כוסות מים
- כוס גדולה/קופסא קטנה של גרעיני תירס, לא מתוק
- גזר אחד פרוס לרצועות דקות
- כמה עלי חסה אמריקאית טרייה ופריכה
- אבקת מרק בטעם עוף
- אבקת צ'ילי/פפריקה חריפה
- מלח/פלפל לבן
- 1 ביצה
אופן ההכנה
- בסיר מטגנים במעט שמן זית את הסלרי והגזר. מוסיפים את המים ומרתיחים. מתבלים לפי הטעם באבקת מרק עוף, צ'ילי, מלח ופלפל.
- מנמיכים את האש לאש קטנה. מוסיפים את התירס ועלי הסלרי ומבשלים כ-20 דקות.
- טורפים את הביצה וזולפים לאט ובעדינות כל פעם כמה טיפות לתוך המרק, נוצרות איטריות ביצים עדינות בצבע לבן. ממש לפני סגירת האש, מוסיפים עלי חסה חתוכים.