שוק טלה בתנור
ארוחת צהריים משביעה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבשר:
- שוק טלה עם העצם (משקל 2-3 ק"ג)
- לתערובת הרטובה:
- 1/3 כוס שמן
- פלפל שחור גרוס (לא טחון)
- מלח
- 6-8 שני שום קלופות וקצוצות דק
- 2-3 כפות רוזמרין מיובש וקצוץ דק
- 3 כפות חרדל דיז'ון
- לתערובת היבשה:
- 3/4 כוס פירורי לחם
- פלפל שחור גרוס
- מלח
- ניתן להוסיף: כף של עשב תיבול קצוץ נוסף כגון: אורגנו, קורנית וכו'
אופן ההכנה
- משמנים את תחתיתה של תבנית המתאימה בגודלה לשוק. את כל ההכנה מבצעים בתוך התבנית.
- מערבבים את כל חומרי התערובת הרטובים ויוצקים אותם על השוק מכל צדדיו, תוך כדי שפשוף קל.
- אם יש זמן, רצוי להשאיר את השוק למספר שעות.
- מכינים את התערובת היבשה ומצפים את השוק מכול צדדיו תוך הפעלת "לחץ פיזי מתון".
- מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 250 מעלות למשך 10-15 דקות, עד להשחמה קלה. מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות וממשיכים לאפות כשעתיים. לאחר כשעה, יש להפוך את השוק.