וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שוק טלה בתנור

ארוחת צהריים משביעה

מתכון מאת: חיים,haimk@phoenix.co.il

שוקי עוף בדבש. ShutterStock
שוקי עוף בדבש

מצרכים למתכון

  • לבשר:
  • שוק טלה עם העצם (משקל 2-3 ק"ג)
  • לתערובת הרטובה:
  • 1/3 כוס שמן
  • פלפל שחור גרוס (לא טחון)
  • מלח
  • 6-8 שני שום קלופות וקצוצות דק
  • 2-3 כפות רוזמרין מיובש וקצוץ דק
  • 3 כפות חרדל דיז'ון
  • לתערובת היבשה:
  • 3/4 כוס פירורי לחם
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • ניתן להוסיף: כף של עשב תיבול קצוץ נוסף כגון: אורגנו, קורנית וכו'

אופן ההכנה

  • משמנים את תחתיתה של תבנית המתאימה בגודלה לשוק. את כל ההכנה מבצעים בתוך התבנית.
  • מערבבים את כל חומרי התערובת הרטובים ויוצקים אותם על השוק מכל צדדיו, תוך כדי שפשוף קל.
  • אם יש זמן, רצוי להשאיר את השוק למספר שעות.
  • מכינים את התערובת היבשה ומצפים את השוק מכול צדדיו תוך הפעלת "לחץ פיזי מתון".
  • מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 250 מעלות למשך 10-15 דקות, עד להשחמה קלה. מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות וממשיכים לאפות כשעתיים. לאחר כשעה, יש להפוך את השוק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully