וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שמאלץ

במשך שנים נהגו יהודי מזרח אירופה להשתמש בשמאלץ כתחליף לחמאה. עם שני מרכיבים בלבד, ההכנה היא פשוטה, מהירה ומתגמלת במיוחד

מתכון מאת: אריק שרף,ascharf@zahav.net.il

שמאלץ, שומן אווז. GettyImages
שמאלץ, שומן אווז

מצרכים למתכון

  • בצל יבש
  • 1/2 עור של אווז מפוטם

אופן ההכנה

  • 1. לטגן את העור בסיר על להבה בינונית ולבחוש בכף עץ, עד לקבלת "ציפסים" חומים ופריכים - השמאלץ. להוציא לקערה.
  • 2. להמשיך לטגן בסיר את הבצל עד להזהבתו.
  • 3. לצקת את השמאלץ עם הבצל לכלי מתאים ולאחר הבאתו לטמפרטורת החדר לשומרו במקרר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully