שמאלץ
במשך שנים נהגו יהודי מזרח אירופה להשתמש בשמאלץ כתחליף לחמאה. עם שני מרכיבים בלבד, ההכנה היא פשוטה, מהירה ומתגמלת במיוחד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- בצל יבש
- 1/2 עור של אווז מפוטם
אופן ההכנה
- 1. לטגן את העור בסיר על להבה בינונית ולבחוש בכף עץ, עד לקבלת "ציפסים" חומים ופריכים - השמאלץ. להוציא לקערה.
- 2. להמשיך לטגן בסיר את הבצל עד להזהבתו.
- 3. לצקת את השמאלץ עם הבצל לכלי מתאים ולאחר הבאתו לטמפרטורת החדר לשומרו במקרר.