וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט טאטן (פאי תפוחים)

מתכון מאת: דב קרויטורו,DOV@HAARETZ.CO.IL

פאי תפוחים הונגרי של מירב שיינר. נמרוד סונדרס
פאי תפוחים הונגרי של מירב שיינר

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 125 גר' חמאה
  • 1 ביצה
  • קורט מלח
  • 2 כפות סוכר
  • למלית:
  • 6 תפוחי עץ גראנד, קלופים וחתוכים לרבעים
  • 50 גר' חמאה
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפיות רום

אופן ההכנה

  • מערבלים את חומרי הבצק במעבד מזון. אם הבצק לא מתגבש, מוסיפים 2 כפות מים קרים.
  • עוטפים את גוש הבצק בניילון, ומניחים במקרר לשעתיים.
  • משמנים תבנית עגולה בחמאה. מפזרים מעל כוס סוכר. מסדרים את רבעי התפוחים. שמים את התבנית על הגז, מכסים ומחממים על אש בינונית כעשר דקות. מורידים מהאש, מחכים שיתקרר ושופכים שתי כפיות רום על התפוחים.
  • מניחים את הבצק על משטח ומרדדים לעיגול מעט גדול מהתבנית. שמים את הבצק על התבנית, ואת שארית הבצק מקפלים לתוך התפוחים.
  • שמים על הגז על אש בינונית לעשר דקות נוספות.
  • אופים בתנור בחום 200 מעלות כחצי שעה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully