וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דגים במיץ לימון

למרות השם של המנה, לא מדובר בדגים המקבלים את הבישול ממיץ הלימון, אלא רק את הטעם: דגי האמנון מבושלים יחד בסיר עם מיץ לימון, כוסברה, פטרוזיליה וסלרי, ומקבלים טעם עמוק ונהדר.

מתכון מאת: אבירם

דג אמנון. ShutterStock
דג אמנון

מצרכים למתכון

  • 4-5 דגים אמנון
  • 3/4 כוס מיץ לימון
  • 1/2 2 כוסות מים בערך
  • 10-15 שיני שום קלופות
  • 1/2 חבילת פטרוזיליה
  • 1/2 חבילת כוסברה
  • 6 גבעולי סלרי
  • 3 כפות שמן
  • מלח פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. ממליחים את הדגים במלח ומניחים את הדגים בקערה לשעתיים וחצי.
  • 2. שוטפים את הדגים מן המלח. קוצצים דק מאוד את חבילת הפטרוזיליה ואת חבילת הכוסברה ושמים בקערה.
  • 3. את גבעולי הסלרי קוצצים לחתיכות גדולות. לוקחים דג אחד וממלאים אותו בשן שום אחת ובמעט פטרוזיליה, חוזרים על הפעולה עם שאר הדגים.
  • 4. שמים את הדגים בסיר. מפזרים פטרוזיליה מעל. את שיני השום שמים במקומות שונים בסיר. שמים את מיץ הלימון ואת המים בסיר (חשוב שהמים לא יכסו את הדגים לגמרי).
  • 5. שמים את השמן ואת המלח והפלפל. מבשלים בלהבה גבוהה עד שהדגים רותחים ולאחר הרתיחה מעבירים לאש נמוכה לחצי שעה בישול.
  • 6. מגישים כל דג עם נוזלי הרוטב בליווי לחם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully