נושאים חמים

פלפל ממולא עם בשר בקר וצנוברים קלויים

מצרכים

  • 10 פלפלים ירוקים
  • 1 קילו בשר בקר טחון
  • 1/2 כוס אורז
  • 100 גרם צנוברים קלויים
  • 3 ראשי שום
  • שמן זית
  • תבלינים
  • 2 בצל
  • 4 גבעולי פטרוזיליה
  • 300 גרם רסק עגבניות משומר
  • 1 כפית סוכר

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים היטב את הפלפלים מסירים בסכין קטנה את החלק העליון, מנקים את הפלפל מתוכנו ושומרים את החלק שהוסר לסגירת הפלפל
  • 2. הכנת המילוי:
  • מכינים חצי כוס אורז מבשלים בכוס מים ומעט מלח במשך 5 דקות
  • 3. מטגנים את הבצל קצוץ דק, מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו
  • מוסיפים לפי הטעם שום, פלפל שחור מלח תבלין לבשר.
  • מוסיפים את הצנוברים.
  • 4. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
  • 5. ממלאים את הפלפלים וסוגרים.
  • 6. בסיר קטן מכינים את רוטב מיץ העגבניות. מטגנים במעט שמן זית בצל בינוני קצוץ דק מוסיפים את רסק העגבניות , 2 כוסות מים רותחים, פלפל, שום, מלח, עלי פטרוזיליה קצוצים.
  • בוחשים היטב על לקבלת רוטב אחיד
  • 6. מניחים את הפלפלים בסיר גדול בעמידה כשהקודקוד כלפי מטה.
  • יוצקים את הרוטב מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה במשך שעה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

טוב לדעת