- 1. לחמם בסיר את הסוכר וקמח התירס. בהדרגתיות להוסיף את מיץ האשכוליות והמים. לבשל על אש בינונית תוך ערבוב עד שתוסס.
-
- 2. להוריד את האש לאש נמוכה ולבשל תוך ערבוב כ-2 דקות.
-
- 3. להוציא חצי כוס מהתערובת שבסיר ולערבב את החלמונים. להחזיר את תערובת החלמונים לסיר. להביא לרתיחה עדינה ולבש כ-2 דקות.
- להוריד את הסיר מהאש. להוסיף חמאה ותמצית לימון ולערבב. לשפוך את התערובת על תחתית העוגה המוכנה.
-
- 4. הכנת המרנג: בקערה נפרדת להקציף את החלבונים. להוסיף סוכר בהדרגה עד שהקצף הופך לקשה. לפזר את המרנג על המילוי החם.
-
- 5. לאפות בחום גבוה - 350 מעלות - כ-12-15 דקות או עד שהמרנג משחים. לקרר מספר שעות לפני ההגשה.