פסטה בבטטה ושום
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 בטטה, קלפוה וחתוכה לקוביות
- 2 בצלים, קצוצים דק
- 8-10 שיני שום כתושות
- שמן זית לטיגון
- פטרוזיליה, קצוצה
- בזיליקום, קצוץ
- מעטפלפלים אדומים חריפים, לפי הטעם
- מלח
- פלפל שחור
- 1 חבילת פסטה (עדיף קונכיות)
- ניתן להוסיף מעט שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- 1. מחממים שמן זית במחבת עמוקה וגדולה. מטגנים את הבצל והבטטה עד שהבטטה מתרככת.
- 2. מוסיפים את השום הכתוש, הפלפלים האדומים, הפטרוזיליה והבזיליקום. ממליחים ומפלפלים ואם אוהבים מוסיפים מעט שמנת.
- 3. במקביל מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה.
- 4. מוסיפים את הפסטה לתערובת הבטטה ומבשלים יחד מספר דקות תוך ערבוב.