פסטה עם פלפלים וגבינה
מהיום ועד שבועות תופסים את הבמה הראשית מתכוני הגבינה ואל תשכחו שהם אחלה לא רק לימי החג
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל - 4 מנות:
- 400 גר' פסטה "פוזילי"
- כוס שמן זית
- 5 שיני שום פרוסות דק
- 6 פלפלים אדומים
- 1 כפית טימין טרי
- מעט פטרוזיליה
- מיץ מלימון אחד וקליפה מגוררת
- 1 עגבניה קצוצה וקלופה דק
- 150 גר' גבינת קשקבל חתוכה בקולפן ל"סרטים דקים"
- מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
אופן ההכנה
- קולים את הפלפלים על להבת הגז עד שקליפתם משחירה
- מצננים וקולפים (בלי מים!). חותכים לרצועות.
- מבשלים את הפסטה לדרגת אל-דנטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
- הרוטב:
- מחממים 3 כפות משמן הזית ומטגנים את שיני השום להזהבה קלה.
- מוסיפים את הפלפלים, הטימין וקליפת הלימון. מתבלים במלח ופלפל. מטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון, העגבניה והפטרוזיליה ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים את שאר שמן הזית. מכבים את האש.
- מערבבים את הפסטה והרוטב ומפזרים מעל את הקשקבל.