דג לברק ברוטב לבן
רגע לפני שדג הלברק מסיים את אפייתו בתנור, שופכים עליו את תערובת הגבינות המענגות, ושולחים אותו בחזרה אל החום הגדול לחמש דקות אחרונות, עם מעטפת לבנה וקרמית.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 דגי לברק חתוכים לפילה
- 30 גרם חמאה מלוחה
- 2-3 בצלים קצוצים
- 2 כפיות שום כתוש
- פטריות פורטבלו ושמפיניון טריות חתוכות לדפים דקים מאוד
- כוסברה
- אורגנו ובזיליקום טריים
- שמנת מתוקה לבישול
- כ-1 כוס חלב 3%
- מלח גבישי ופלפל במגרסה
- גבינות להקרמה (מוצרלה ופרמזן)
אופן ההכנה
- 1. מחממים מחבת או ווק וממיסים את החמאה. מוסיפים את הבצל ומשחימים. מוסיפים את השום ומיד את הפטריות, כדי שהשום לא יישרף.
- 2. כשהפטריות הוציאו מעט נוזלים והפכו רכות, מוסיפים את השמנת ומדללים עם החלב. מוסיפים את שאר התבלינים לפי הטעם, ומצמצמים.
- 3. מכניסים את הפילה לתבנית פיירקס משומנת לתנור שחומם מראש ואופים רבע שעה.
- 4. שופכים את הרוטב על הדג ואופים עוד חצי שעה.
- 5. מפזרים מעל הפילה את הגבינות בצורה אחידה, ואופים 5 דקות נוספות.