מלבי מפנק עם בוטנים וקוקוס

מתכון מאת: gaby,gicomputers@walla.co.il
עלי ורדים

מצרכים

  • 85 גר' קורנפלור
  • 500 גר' חלב
  • 500 גר' מים
  • 100 גר' שמנת מתוקה
  • 6 כפיות סוכר גדושות
  • כפית מי ורדים/שושנים
  • לסירופ:
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • כפית מי ורדים/שושנים
  • 1-2 כפיות צבע מאכל אדום
  • לתערובת קוקוס ובוטנים:
  • 100 גר' בוטנים שבורים
  • 200 גר' קוקוס
  • 4 כפיות סוכר חום גדושות

אופן ההכנה

  • 1. יוצקים לסיר קטן את החלב, מים, שמנת מתוקה, קורנפלור ומי הורדים. מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה מתמדת.
  • 2. מרגע הרתיחה מערבבים במהירות למשך דקה, מורידים מהאש ומוזגים מיד לצלוחיות פלסטיק קטנות. מכניסים למקרר ללא כיסוי (כאשר המלבי חם) למשך כחצי שעה.
  • 3. מכינים את הסירופ: מערבבים את כל החומרים בסיר קטן, מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה
  • ומרתיחים במשך שתי דקות.
  • 4. מורידים מהאש ומכניסים למקרר את הסירופ בעודו חם.
  • 5. שמים בתבנית קטנה את הבוטנים, הקוקוס והסוכר החום והמכניסים לתנור בחום של 160 מעלות. מערבבים כל מספר דקות, עד שכל התערובת הופכת לזהובה.
  • 6. מוציאים מהתנור ומצננים.
  • 7. מוזגים את הרוטב ותערובת הבוטנים על המלבי.
  • חומרים ל-10 מנות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully