מלבי חלבי עם אגוזים
מתכון של איריס ליבוביץ', שהשתתפה בתחרות "מפצח האגוזים" לשנת 2002.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 100 גרם קורנפלור
- 3 כוסות חלב קר 3%
- 2 כוסות שמנת מתוקה עמידה של תנובה
- 1/2 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 100 גרם אגוזי קליפורניה קצוצים גס
- 100 גרם אגוזי קליפורניה טחונים דק
- סירופ פטל
אופן ההכנה
- 1. בקערה ממיסים את קורנפלור בכוס חלב קר.
- 2. בסיר מביאים לרתיחה תוך בחישה שמנת מתוקה, שארית החלב הקר, סוכר וניל וסוכר.
- 3. מוסיפים לסיר את הקורנפלור המומס ובוחשים היטב לקבלת מרקם חלק ללא גושים. מבשלים כ-3 דקות ומסירים מן האש מיד. מצננים מעט.
- 4. בתחתית תבנית פאי חסינת אש מפזרים אגוזים קצוצים גס. שופכים מעל את עיסת המלבי ומפזרים בדפנות התבנית אגוזים קצוצים דק. מקררים מעט. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל- 24 שעות.
- מגישים עם סירופ פטל.