מלבי חלבי עם אגוזים

מתכון של איריס ליבוביץ', שהשתתפה בתחרות "מפצח האגוזים" לשנת 2002.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
גלידה מלבי בסמבו סביח

מצרכים

  • 100 גרם קורנפלור
  • 3 כוסות חלב קר 3%
  • 2 כוסות שמנת מתוקה עמידה של תנובה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 100 גרם אגוזי קליפורניה קצוצים גס
  • 100 גרם אגוזי קליפורניה טחונים דק
  • סירופ פטל

אופן ההכנה

  • 1. בקערה ממיסים את קורנפלור בכוס חלב קר.
  • 2. בסיר מביאים לרתיחה תוך בחישה שמנת מתוקה, שארית החלב הקר, סוכר וניל וסוכר.
  • 3. מוסיפים לסיר את הקורנפלור המומס ובוחשים היטב לקבלת מרקם חלק ללא גושים. מבשלים כ-3 דקות ומסירים מן האש מיד. מצננים מעט.
  • 4. בתחתית תבנית פאי חסינת אש מפזרים אגוזים קצוצים גס. שופכים מעל את עיסת המלבי ומפזרים בדפנות התבנית אגוזים קצוצים דק. מקררים מעט. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל- 24 שעות.
  • מגישים עם סירופ פטל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully