וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת קרם אגוזים בשלוש שכבות

מתכון של צבי ציטרון, שהשתתף בתחרות "מפצח האגוזים" לשנת 2002.

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוגת היער השחור. ShutterStock
עוגת היער השחור

מצרכים למתכון

  • לתחתית:
  • 3 חלבונים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 חלמונים
  • 1 כף ברנדי
  • 1 כף שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 2 כפות קמח
  • 1 כף קקאו
  • לקרם:
  • 2 כוסות אגוזי קליפורניה טחונים
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 1 שקית שמנת מתוקה
  • לשכבה העליונה:
  • 4 חלבונים
  • 5 כפות סוכר

אופן ההכנה

  • לתחתית:
  • 1. להקציף את החלבונים. כאשר מתחיל להיווצר קצף להוסיף את הסוכר בארבע-חמש פעמים ולהמשיך להקציף עד שמתקבל קצף גמיש.
  • 2. לערבב חלמונים, ברנדי, שמן, תמצית וניל וקורט מלח. להוסיף לקצף בתנועות עטיפה.
  • 3. להוסיף לתערובת בתנועות עטיפה בשתיים-שלוש פעמים את הקמח והקקאו.
  • 4. ליצוק את התערובת לתבנית אפיה משומנת ולאפות בחום בינוני כ- 50 דקות.
  • להכנת הקרם:
  • 1. לבשל בסיר בינוני אגוזים טחונים, סוכר ומים. לצנן את התערובת היטב.
  • 2. להקציף את השמנת המתוקה עד שנהפכת לקצפת גמישה. להוסיף לקצפת את תערובת האגוזים ולערבב בתנועות עטיפה.
  • לשכבה העליונה:
  • 1. לשמן נייר אפייה על תבנית.
  • 2. להקציף את החלבונים וכשהקצף חזק מוסיפים סוכר. למרוח את הקצף על נייר האפיה ולאפות בחום נמוך כ-3-4 שעות.
  • מסדרים את העוגה: מניחים על מגש את התחתית, עליה מוסיפים את הקצפת ועליה מניחים את הקצף האפוי.
  • הערה: ניתן לשמור מעט מהקרם ולהזליף אותו לקישוט על העוגה ועליו לפזר שבבי אגוזי קליפורניה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully