וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פורל בשקדים וחמאה כהה

השקדים והשחמתו של הדג הופכת את החמאה, שמתחילה בגוון צהבהב, לחומה ומסקרנת לעין הסועד הרעב. מתכון מלכותי של רפי שתיים.

מתכון מאת: רפי שתיים, mouse.co.il

דג פורל אפוי בשקדים של אירמה. אפיק גבאי
דג פורל אפוי בשקדים של אירמה

מצרכים למתכון

  • ל-4 סועדים:
  • 4 דגי פורל טריים מאוד, כל אחד במשקל 300 גרם לערך
  • מלח ופלפל
  • קמח לבן
  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם שקדים בפרוסות
  • לימון צהוב בשל
  • פטרוזיליה מסולסלת או רגילה

אופן ההכנה

  • 1. מייבשים היטב את הדגים. ממליחים ומפלפלים אותם מבפנים ובמחוץ. מקמחים ומנערים את שאריות הקמח.
  • 2. ממיסים 60 גרם חמאה במחבת אובלית לדגים, ומשחימים את הדגים משני הצדדים.
  • 3. מנמיכים את הלהבה ומטגנים 6 דקות על כל צד. מוציאים את הפורלים לצלחת הגשה מרכזית, ומכסים קלות בנייר כסף.
  • 4. בינתיים קולים את השקדים במחבת יבשה, תוך כדי הקפצה קלה, עד שהם קלויים לצבע חום בהיר.
  • 5. מוסיפים למחבת את שארית החמאה ומביאים לבעבוע קל ולצבע חום בהיר, מוסיפים מיץ מחצי לימון ואת השקדים ושופכים על הפורלים. מקשטים בפלחי לימונים ופרחי פטרוזיליה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully