וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פורל בשקדים וחמאה כהה

השקדים והשחמתו של הדג הופכת את החמאה, שמתחילה בגוון צהבהב, לחומה ומסקרנת לעין הסועד הרעב. מתכון מלכותי של רפי שתיים.

מתכון מאת: רפי שתיים, mouse.co.il

דג פורל אפוי בשקדים של אירמה. אפיק גבאי
דג פורל אפוי בשקדים של אירמה

מצרכים למתכון

  • ל-4 סועדים:
  • 4 דגי פורל טריים מאוד, כל אחד במשקל 300 גרם לערך
  • מלח ופלפל
  • קמח לבן
  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם שקדים בפרוסות
  • לימון צהוב בשל
  • פטרוזיליה מסולסלת או רגילה

אופן ההכנה

  • 1. מייבשים היטב את הדגים. ממליחים ומפלפלים אותם מבפנים ובמחוץ. מקמחים ומנערים את שאריות הקמח.
  • 2. ממיסים 60 גרם חמאה במחבת אובלית לדגים, ומשחימים את הדגים משני הצדדים.
  • 3. מנמיכים את הלהבה ומטגנים 6 דקות על כל צד. מוציאים את הפורלים לצלחת הגשה מרכזית, ומכסים קלות בנייר כסף.
  • 4. בינתיים קולים את השקדים במחבת יבשה, תוך כדי הקפצה קלה, עד שהם קלויים לצבע חום בהיר.
  • 5. מוסיפים למחבת את שארית החמאה ומביאים לבעבוע קל ולצבע חום בהיר, מוסיפים מיץ מחצי לימון ואת השקדים ושופכים על הפורלים. מקשטים בפלחי לימונים ופרחי פטרוזיליה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully