וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חצילים עם בזיליקום וגבינת עיזים

פרוסות חצילים מטוגנות

מתכון מאת: אוריק

אילוסטרציה. ShutterStock
אילוסטרציה

מצרכים למתכון

  • 2 חצילים קטנים עד בינוניים
  • צרור בזיליקום (עדיף סגול אבל גם ירוק מתאים)
  • 2 שיני שום
  • שמן זית
  • פירורי לחם
  • גליל של גבינת עיזים
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

  • פורסים את החצילים לפרוסות בעובי כ5 ס"מ. אם יש חשש למרירות, ממליחים את הפרוסות, מניחים בשמש לשעה ומנגבים בנייר סופג.
  • מחממים מאוד שמן לטיגון עמוק (בסיר או מחבת קטן) ומטגנים את הפרוסות עד שהן זהובות אבל לא מאוד זהובות.
  • מניחים על נייר סופג.
  • לפני הטיגון, קוצצים דק מאוד את הבזיליקום והשום, מוסיפים בערך 4 כפות פירורי לחם ושמן זית ככל שנספג עד שמתקבלת תערובת בוצית למגע.
  • מניחים את החצילים בתבנית אפיה, על כל פרוסה מורחים מעט מתערובת התבלינים ומניחים פרוסה (או שתיים, תלוי בגודל החציל) של גבינת עיזים.
  • מכניסים לתנור בחום גבוה ל2 דקות ואז מפעילים את הגריל לעוד 2 דקות.
  • הגבינה בחלקה התחתון מותכת אל תוך החציל ופירורי הלחם וחלקה העליון מקבל קרום חצי פריך טעים מאוד.
  • אפשר אותו דבר עם פסטו אמיתי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully