- פורסים את החצילים לפרוסות בעובי כ5 ס"מ. אם יש חשש למרירות, ממליחים את הפרוסות, מניחים בשמש לשעה ומנגבים בנייר סופג.
- מחממים מאוד שמן לטיגון עמוק (בסיר או מחבת קטן) ומטגנים את הפרוסות עד שהן זהובות אבל לא מאוד זהובות.
- מניחים על נייר סופג.
- לפני הטיגון, קוצצים דק מאוד את הבזיליקום והשום, מוסיפים בערך 4 כפות פירורי לחם ושמן זית ככל שנספג עד שמתקבלת תערובת בוצית למגע.
- מניחים את החצילים בתבנית אפיה, על כל פרוסה מורחים מעט מתערובת התבלינים ומניחים פרוסה (או שתיים, תלוי בגודל החציל) של גבינת עיזים.
- מכניסים לתנור בחום גבוה ל2 דקות ואז מפעילים את הגריל לעוד 2 דקות.
- הגבינה בחלקה התחתון מותכת אל תוך החציל ופירורי הלחם וחלקה העליון מקבל קרום חצי פריך טעים מאוד.
- אפשר אותו דבר עם פסטו אמיתי.