וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק כרובית וברוקולי

מתכון באדיבות אתר מועצת הירקות למרק כרובית וברוקולי

מתכון מאת: מערכת וואלה

כרובית. Artoday
כרובית

מצרכים למתכון

  • ל-6-4 מנות:
  • 2 כפות חמאה או מרגרינה
  • 2 כפות קמח רגיל
  • 6 כוסות מים ואבקת מרק בטעם עוף זך
  • 1 ק"ג כרובית חתוכה לפרחים, הגבעולים קלופים ופרוסים לפרוסות דקות
  • 500 גר' ברוקולי, חתוך לפרחים, הגבעולים קלופים ופרוסים לפרוסות דקות
  • 1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות
  • מלח ופלפל לבן
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט סוכר
  • 1 כוס שמנת מתוקה/ פרווה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר מרק ממיסים את החמאה/מרגרינה. מבליעים תוך ערבוב את הקמח, עד שמבעבע וכל השומן נספג בו - כ-2 דקות.
  • 2. יוצקים בהדרגה, תוך ערבוב במטרפת יד, מרק פושר אל הקמח וטורפים נמרצות, לקבלת בלילה חלקה. מבעבעים כ-3 דקות.
  • 3. מוסיפים את הנוזלים, הכרובית, גבעולי הברוקולי, תפוחי האדמה והתבלינים. מביאים לרתיחה. מבעבעים כשהסיר מכוסה חלקית כ-25 דקות, עד שהירקות רכים.
  • 4. לפני ההגשה מביאים לרתיחה, מוסיפים את פרחי הברוקולי ומבעבעים כ-4-3 דקות עד שהם מבושלים, אך עדיין פריכים. מוסיפים השמנת ומדללים למידת הסמיכות הרצויה. מתקנים התיבול ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully