- 1. להכנת הבצק: ממיסים את השמרים והסוכר בכוס מים פושרים, עד שהם מתחילים להעלות קצף.
-
- 2. שמים את הקמח והמלח במעבד מזון עם להב פלסטיק ללישה ומערבלים. בלי להפסיק את פעולת המעבד מוסיפים את עיסת השמרים והשמן וממשיכים לעבד עד שמתקבל כדור בצק.
-
- 3. מוציאים את כדור הבצק מקערת מעבד המזון ולשים על משטח מקומח במשך כמה דקות. מעבירים לקערה משומנת והופכים את גוש הבצק כדי שיכוסה בשמן מכל הצדדים. מכסים בפלסטיק נצמד ומניחים לתפוח בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-
- 4. להכנת המלית: מחממים את שמן הזית במחבת גדולה וכבדה. מוסיפים את השום ומטגנים תוך ערבוב כדקה בלבד. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את השומר והפלפלים הקצוצים ומתבלים במלח ובפלפל. מנמיכים את האש. מכסים ומאדים כעשר דקות. מערבבים מדי פעם.
-
- 5. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל תוך ערבוב עד שרוב הנוזלים מתאדים. מוסיפים את הפטרוזיליה ומסירים מהאש.
-
- 6. מערבבים בקערה את הגבינות.
-
- 7. חובטים בבצק, מניחים על משטח מקומח ומחלקים לארבעה חלקים שווים. מרדדים את אחד החלקים לעיגול בקוטר כ-20 ס"מ, מורחים רבע מתערובת הירקות על מחצית מעיגול הבצק ומפזרים מעל כרבע מתערובת הגבינות. משאירים שוליים נקיים ברוחב 2 ס"מ, מרטיבים את השוליים, מקפלים לשניים ומהדקים את הקצוות במזלג.
-
- 8. מכינים באותה צורה את שלושת הקלצונה הנותרים ומעבירים לתבנית משומנת. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס) במשך כ-25 דקות עד שהבצק מזהיב. מצננים כ-10 דקות לפני ההגשה.