וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קלצונה שומר וגבינה

בביס הראשון, הטעמים עולים אט אט: בתחילה טעמי הגבינה העדינים, המלטפים, ורק אחר כך הטעם האניסי והמשכר של השומר. המתכון באדיבות אתר מועצת הירקות.

מתכון מאת: מערכת וואלה

קלצונה. אפיק גבאי
קלצונה

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • לבצק:
  • 1 שקית שמרים
  • 1 כפית סוכר
  • 3 כוסות קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 3/4 1 כוסות מים פושרים
  • למלית:
  • שמן זית לטיגון
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 בצלים, קצוצים דק
  • 2 ראשי שומר, קצוצים דק
  • 1 פלפל ירוק, קצוץ דק
  • 1 פלפל אדום, קצוץ דק
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 5 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 100 גרם גבינת "גליל" מגוררת

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הבצק: ממיסים את השמרים והסוכר בכוס מים פושרים, עד שהם מתחילים להעלות קצף.
  • 2. שמים את הקמח והמלח במעבד מזון עם להב פלסטיק ללישה ומערבלים. בלי להפסיק את פעולת המעבד מוסיפים את עיסת השמרים והשמן וממשיכים לעבד עד שמתקבל כדור בצק.
  • 3. מוציאים את כדור הבצק מקערת מעבד המזון ולשים על משטח מקומח במשך כמה דקות. מעבירים לקערה משומנת והופכים את גוש הבצק כדי שיכוסה בשמן מכל הצדדים. מכסים בפלסטיק נצמד ומניחים לתפוח בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • 4. להכנת המלית: מחממים את שמן הזית במחבת גדולה וכבדה. מוסיפים את השום ומטגנים תוך ערבוב כדקה בלבד. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את השומר והפלפלים הקצוצים ומתבלים במלח ובפלפל. מנמיכים את האש. מכסים ומאדים כעשר דקות. מערבבים מדי פעם.
  • 5. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל תוך ערבוב עד שרוב הנוזלים מתאדים. מוסיפים את הפטרוזיליה ומסירים מהאש.
  • 6. מערבבים בקערה את הגבינות.
  • 7. חובטים בבצק, מניחים על משטח מקומח ומחלקים לארבעה חלקים שווים. מרדדים את אחד החלקים לעיגול בקוטר כ-20 ס"מ, מורחים רבע מתערובת הירקות על מחצית מעיגול הבצק ומפזרים מעל כרבע מתערובת הגבינות. משאירים שוליים נקיים ברוחב 2 ס"מ, מרטיבים את השוליים, מקפלים לשניים ומהדקים את הקצוות במזלג.
  • 8. מכינים באותה צורה את שלושת הקלצונה הנותרים ומעבירים לתבנית משומנת. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס) במשך כ-25 דקות עד שהבצק מזהיב. מצננים כ-10 דקות לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully